Index Vakbarát Hírportál

14 meccs után kirúgták az Internazionale edzőjét

2016. november 1., kedd 13:03

Az Inter hivatalosan is bejelentette, amit a hétvégi, Sampdoria elleni vereség után már sejteni lehetett, szerződést bontottak Frank de Boer vezetőedzővel.

A holland augusztus elején váltotta az Inter viharos körülmények között távozó edzőjét, Roberto Mancinit, aki azért hagyta ott a felkészülés utolsó heteiben csapatát, mert elégedetlen volt a klub nyári átigazolásaival.

Tegnap eset óta terjedt a hír, hogy a mai délelőtt, egy konferenciahívás keretében ki fogják rúgni a hollandot, aki alig 14 meccsen vezette eddig az Internazionalét, és ezalatt már 7 vereséget is begyűjtött.

A klub most megerősítette, hogy valóban búcsút vettek az Ajax korábbi szakvezetőjétől.

"Az FC Internazionale a mai napon megvált Frank de Boertól" – áll a hivatalos közleményben, amiből az is kiderül, hogy "az első csapat irányítását a csütörtöki, Southampton elleni Európa-liga mérkőzésen ideiglenesen az utánpótláscsapat edzője, Stefano Vecchi veszi át".

A klub emellett természetesen nagyon köszöni Franknak és csapatának az eddigi munkáját, és sok sikert kíván nekik a jövőben. A de Boer utódjának kérdésről egyelőre nem tájékoztatott a klub, de a legtöbben a Lazio korábbi edzőjét, Stefano Piolit tippelik befutónak, legalábbis középhosszú távon, mert a szezon végén valószínűleg mindent meg fognak tenni Diego Simeone megszerzéséért, aki korábbi nyilatkozataiban már említette, hogy egyszer még szívesen lenne egykori csapata edzője.

Rovatok