Index Vakbarát Hírportál

Guardiola visszavágott a Barcelonának, bombagólok: őrült est a BL-ben

2016. november 1., kedd 23:05

Kassai is főszereplő lett a City-Barcelonán. Az Atlético a 94. percben szerzett győztes gólt, a PSG is a hajrában nyert egy bombagóllal a Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

A nap slágermeccse a Manchester City-Barcelona volt, már csak azért is, mert két hete a katalánok 4-0-ra verték Guardiola csapatát. 

A házigazda angolok egész korán vezetést szerezhettek volna, mert a 12. percben Sterling elesett a tizenhatoson belül Umtiti belépője után, de a néhány méterre álló Kassai Viktor úgy látta, hogy a támadó feldobta magát, és sárgát adott neki, ami elég nagy vihart okozott. 

Ezek után a Barcelona büntetett. Egy labdaszerzés után Neymar nyargalt végig a szélen, majd középre játszott Messihez, aki átvette a labdát, és a sarokba helyezett. De még az első félidőben egyenlíteni tudott a City, miután a Barcelona addig passzolgatott hátul, míg elvesztették a labdát. Ezután Sterling tette Gündogan elé a labdát, ő meg közelről bevágta. 

A második félidő elején egy látványos szabadrúgásgóllal már meg is fordította a mérkőzést Guardiola csapata: Kevin de Bruyne lövésébe csak belepiszkálni tudott ter Stegen.



A 74. percben jött a harmadik City-találat. De Bruyne remek kiugratása volt a kulcs, a beadás után valószínűleg Agüero kezéről pattant kifelé a labda, ám ott volt Gündogan, és bebombázta, megszerezve a mérkőzésen második gólját.

A City 3-1-re nyert, és visszavágott a múltkori négygólos vereségért.  A csoport másik mérkőzésén a Borussia Mönchengladbach és a Celtic 1-1-et játszott.

Az A csoport meccsei elég őrültre sikerültek, mivel a Ludogorec már az első negyed órában kettővel vezetett az Arsenal ellen, ám Xhaka és Giroud góljaival még a szünet előtt egyenlítettek a vendég angolok. A győztes gólt a hajrában szerezte meg Özil, aki egy kiugratás után átemelte a kifutó kapust, elfektetett két Ludogorec-védőt, és bevágta a labdát, ezzel az Arsenal továbbjutott. 

A Basel-PSG a 90. percben szerzett gól miatt volt igazán emlékezetes, addig még reménykedhettek a svájciak. Ám a PSG-s Meunier valószínűleg élete legnagyobb találatát lőtte meg ellenük, amikor tizennyolcról kapásból a rövid felsőbe bombázott. A PSG a 2-1-es győzelemmel már nyolcaddöntős. 

A B csoportban a Besiktas hazai pályán játszott 1-1-et a Napolival, míg a Benfica egy tizenegyesgóllal verte a Dinamo Kijevet 1-0-ra, a meccsen az ukránok is kihagytak egy büntetőt. 

A D csoportban a Bayern München és az Atlético Madrid is megszenvedett a győzelemért. A németek a PSV otthonában hamar hátrányba kerültek, de aztán Lewandowski egy tizenegyessel és közeli lövéssel fordított, így 2-1-re nyert a Bayern.

Ugyanez lett az Atlético Madrid-Rosztov végeredménye is. A madridiak még Griezmann zseniális megmozdulásával kerültek előnybe. 

Viszont az előny egy percig tartott, mert Azmoun egyenlített, és nagyon úgy nézett ki, hogy ezzel az oroszok pontot szereznek. Azonban ez mégsem sikerült, mert a hajrában Griezmann megint betalált, és ezzel 2-1 lett a vége. Az Atlético és a Bayern is továbbjutott a csoportból. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

A csoport:

Ludogorec (bolgár)-Arsenal (angol) 2-3 (2-2)

gólszerzők: Jonathan Cafú (12.), Keserü (15.), illetve Xhaka (20.), Giroud (42.), Özil (88.)

FC Basel (svájci)-Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (0-1)

g.: Zuffi (76.), illetve Matuidi (43.), Meunier (90.)

kiállítva: Die (84.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Arsenal 10 pont (12-3), 2. (és továbbjutott) PSG 10 (9-3), 3. Basel 1 (2-8), 4. Ludogorec 1 (4-13)

B csoport:

Benfica (portugál)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-0 (1-0)

g.: Salvio (45+2., 11-esből)

Besiktas (török)-SSC Napoli (olasz) 1-1 (0-0)

g.: Quaresma (79., 11-esből), illetve Hamsík (82.)

Az állás: 1. Napoli 7 pont (9-7), 2. Benfica 7 (6-5), 3. Besiktas 6, 4. Dinamo Kijev 1

C csoport:

Borussia Mönchengladbach (német)-Celtic Glasgow (skót) 1-1 (1-0)

g.: Stindl (32.), illetve Dembélé (76., 11-esből)

kiállítva: Korb (75., Mönchengladbach)

Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol) 3-1 (1-1)

g.: Gündogan (39., 74.), De Bruyne (51.), illetve Messi (21.)

Az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Manchester City 7, 3. Borussia Mönchengladbach 4, 4. Celtic 2

D csoport:

Atlético Madrid (spanyol)-Rosztov (orosz) 2-1 (1-1)

g.: Griezmann (28., 94.), illetve Azmoun (30.)

PSV Eindhoven (holland)-Bayern München (német) 1-2 (1-1)

g.: Arias (14.), illetve Lewandowski (34., 74., az elsőt 11-esből)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Atlético Madrid 12 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9, 3. PSV Eindhoven 1 (4-9), 4. Rosztov 1 (3-10)

Rovatok