Index Vakbarát Hírportál

Gólörömért kellett volna elvenni a Liverpool gólját

2016. november 1., kedd 12:05 | aznap frissítve

Ennél nagyobb butaságért még nem vettek volna el gólt, ám a Liverpool csatárának szerencséjére Andre Marriner nem szúrta ki az esetet.

Még a hétvégi fordulóban történt, de csak most kapta fel az angol sportsajtó a Liverpool-Crystal Palace (4-2) mérkőzés utolsó góljánál történt eseményeket, amikből könnyen a világ legbizarrabb bírói döntése születhetett volna.

Miután az otthon játszó Crystal Palace korábban kétszer is kiegyenlített, a Liverpool 3-2-es vezetésénél sem lehetett nyugodt, így a vendégek érthető módon nagyon örültek a brazil Firmino góljának, ami végleg eldöntötte a találkozót. Ez a boldogság a csatár gólöröméből is jól látszott, Firmino a klasszikus mezpörgetős ünnepléssel örült góljának. Csakhogy a felvételek tanulsága szerint egy kicsit korán kezdte a dolgot, mivel a labda még bent sem volt a kapuban, amikor ő már le is húzta a mezét.

Ha a bíró észrevette volna az esetet, és betű szerint ragaszkodik a szabálykönyvhöz, a mez levétele miatt – ami sportszerűtlen magatartásnak számít – meg kellett volna szakítania a játékot, sárga lapot adni Firminónak és közvetett szabadrúgást a Palace-nak a gólvonalról kifelé. Elméletben legalábbis, mert gyakorlatban azért elég nagy szemétség lett volna.

Ha mégis megtörténik, az már majdnem felért volna minden idők legviccesebb elsietett gólörömével, de csak majdnem.

Rovatok