Index Vakbarát Hírportál

Visszavonult Klose, a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa

2016. november 1., kedd 13:55 | aznap frissítve

Bár a német válogatott támadó a nyáron nem újította meg lejáró szerződését a Lazio csapatával, Mirosla Klose mindeddig nem beszélt a visszavonulásról, egészen máig. A világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa ma bejelentette, hogy befejezi az aktív pályafutását, és edzőként folytatja tovább, adta hírül az MTI.

Hansi Flick, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) sportigazgatója ezzel párhuzamosan arról tájékoztatta a sajtót, hogy a 38 éves Klose hamarosan megkezdi edzői tanulmányait, emellett pedig csatlakozik a nemzeti csapat stábjához, sőt már a november 11-i, San Marino elleni találkozón ott fog ülni a kispadon Joachim Löw szövetségi kapitány egyik segítőjeként.

Miroslav Klose az Kaiserslauternben mutatkozott be a német első osztályban, majd 2004 és 2008 között a Werder Bremen játékosa volt, ezt követően pedig 2007-től 2011-ig a Bayern Münchent erősítette. A Münchent elhagyva költözött Olaszországba, ahol pályafutása utolsó öt évét töltötte a Lazio játékosaként.

Legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, a 2014-es világbajnoki cím mellett 2002-ben ezüst- , 2006-ban és 2010-ben pedig bronzérmet nyert a német nemzeti csapattal, melynek színeiben 2008-ban egy Európa-bajnoki ezüstéremmel is gazdagodott.

A válogatottban 137 mérkőzésen 71 gólt szerzett, ezzel vezeti a német örökranglistát, míg a világbajnokságokon 16 alkalommal volt eredményes, ami szintén csúcs a torna történetében.

Rovatok