Index Vakbarát Hírportál

Storck: Aki nem elég jó, attól megválunk

2016. november 2., szerda 13:21

Bernd Storck az M4-nek nyilatkozott a magyar labdarúgó-válogatott soron következő, november 13-i világbajnoki selejtezőjéről Andorra ellen, emellett szót ejtett arról is, hogy miért történik annyi változás a korosztályos válogatottak mellett dolgozó stábban.

Andorra ellen a szövetségi kapitány cseppet sem számít könnyű meccsre, de sok minden múlik azon, hogy sikerül-e korán megszereznünk az első gólt, idézi Storckot az MTI.

A német szakember a csatorna Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy nagyon jó éven van túl a válogatott, és bízik benne, hogy telt ház lesz a Groupama Arénában az idei utolsó kvalifikációs mérkőzésen.

Storck a mérkőzésről azt mondta, hogy természetesen kötelező a győzelem a miniállam válogatottja ellen, de rendkívül fontos lesz, hogy minél gyorsabban gólt szerezzen a magyar csapat, ellenkező esetben ugyanis rendkívül nehéz kilencven perc várhat rá.

A kapitány azt is elárulta, várhatóan csütörtökön hirdeti ki a keretet, ami a szokásosnál bővebb, 27 fős lesz, míg a szakmai stábnak ezúttal nagyjából egy hete lesz a felkészítésre. A szövetségi kapitány szerint ez most elég, hiszen a játékosok megfelelő fizikai állapotban vannak, a csatárok pedig jó formában, így most leginkább csak a taktikára kell koncentrálni a felkészülés során.

A magyar csapat az Andorra elleni összecsapás után két nappal a svédekkel játszik barátságos mérkőzést, akkor búcsúzik majd a válogatottól Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is. Bernd Storck kijelentette, azok, akik a vb-selejtezőn egy félidőnél többet voltak a pályán, ezen a találkozón nem játszanak, ugyanakkor a búcsúzók mellett több fiatal is lehetőséget kap majd.

Amikor a kapitányt arról kérdezték, hogy miért van ennyi változás, személycsere a korosztályos válogatottak mellett dolgozó stábban, azt mondta:

„Mindig vannak változások, mert profibbá kell válni. Vannak, akik elhagynak minket, például mert nem elég jók. Ezt ki kell mondani. Tőlem ezt várják, hogy versenyképessé tegyem a csapatokat, ezért vannak változások, behozunk új embereket, teszteljük őket, és ha nem hozzák a kellő szintet, akkor cserélünk. Ez normális jelenség.”

Rovatok