Index Vakbarát Hírportál

Bergkamp óta nem látott ekkora gólt az Arsenal

2016. november 3., csütörtök 08:13

Nem kis gólt lőtt kedd este a Ludogorecnek Mesut Özil, az Arsenal középpályása, több világklasszis megmozdulás is volt benne. Felvillantotta, hogy mekkora tehetség is ő valójában, persze nagy kár, hogy ezt nem folyamatosan látjuk tőle.

Ahogy beesernyőzte a kapust, na az a nem mindegy: egyrészt ilyet az utóbbi években a Bajnokok Ligájában talán csak Messi csinált - épp az Arsenal ellen pár éve -, másrészt úgy esernyőzte be, hogy a kapus kézzel sem érte el a labdát. Egyértelmű, hogy akár meg is fogta volna kézzel, kit érdekel, hogy a tizenhatoson kívül volt, csapata ikszre állt az egyik legnagyobb angol klub ellen percekkel a vége előtt a BL-ben - hát legfeljebb leküldik pirossal, és jön egy szabadrúgás 20 méterről.

Özil úgy cselezett ki egy játékost a tizenhatoson kívül, hogy az kézzel sem tudta tőle elvenni a labdát. Azért ebbe gondoljunk bele.

És még ez után jött, ahogy elfektette a védőket, az se semmi, bár jóval egyszerűbb az esernyőnél. De még ezután se rúgta be, hanem húzott még egyet, hogy csak a tök üres kapu maradjon előtte.

Ez akkora gól volt, hogy ha Neymar lövi, most sokan azért ugatnák, hogy csak meg akarta alázni az ellenfelet. Szó sincs erről, Özil - ahogy Neymar is szokott - csak játszott, és azt mutatta meg, amit a futballban meg lehet mutatni, ha valaki extrapengés.

Igen, az ellenfél nem a Real vagy a Bayern volt, de a meccs 2-2-re állt, Özil a 87. percben lépett ki, a kezében volt a meccs: átíveli a kapus fölött, elrúgja mellette, kicselezi a földön és begurítja - ez a három legegyszerűbb és legbiztosabb lehetőség állt előtte. De ő egyiket sem választotta, nagyobbat és látványosabbat húzott, nem is egyet, hál' istennek.

Szintet lépett, gólját az angol sajtó azonnal elkezdte Dennis Bergkamp legnagyobb arsenalos találataihoz hasonlítani. Ott van a Leicesternek lőtt mesterhármasa, amiből a harmadik ugyanolyan technikás volt, mint most Özilé.

Vagy a legnagyobb, a Newcastle Unitednek lőtt felejthetetlen, megkerülős gól.

Valószínűleg azóta nem lőttek ekkora - egyéni - gólt Arsenal-mezben, ráadásul tétnél. (Az Arsenal kipasszolt csapatgóljai másik cikket érdemelnek, és sokkal hosszabbat.)

Bergkamp idejében sajnos még nem létezett a Puskás-díj, a következőnek megvan a favoritja.

Rovatok