Index Vakbarát Hírportál

A legjobb formában lévő magyar csatár: 3 meccs, 3 gól

2016. november 6., vasárnap 10:57

Futács Márkó sokat tett azért, hogy a horvát bajnokságban vezető veretlenül vezető Rijeka szombat este elszenvedje első vereségét. A Hajduk Split magyar csatára kilépett egy hosszú indítással, és nagy nyugalommal lőtt a kapuba.

A 60. percben ezzel a találattal vezetett a Split, de aztán jött Elez, aki duplájával megfordított a meccset. A két gól között cserélték le a pazar formában játszó magyart, aki a legutóbbi három meccsén egyaránt eredményes volt.

A kupában a Solin ellen 2-1-re nyertek, az Eszéket 1-0-ra verték. Az Eszék, Mészáros Lőrinc csapata egyébként most visszalépett a dobogóra, miután a Belupót 1-0-ra verték, épp a Hajdukot szorították a negyedik pozícióba 15 forduló után.

A 26 éves Futács tagja volt a 2009-ben vb-harmadik 20 éves válogatottnak. Hosszú bolyongás után kötött ki idén nyáron a Hajduknál. Előtte a német (Ingolstadt) és angol másodosztályban (Portsmouth, Leicester, Blackpool) is játszott, rövid időre haza is tért Diósgyőrbe, de a legutóbbi klubjában, a török Mersinben kevés lehetőséget kapott, sérülés is hátráltatta.

Rovatok