Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic: 400 gól, Rooney: 100 gólpassz

2016. november 6., vasárnap 17:33

A Manchester United hosszú idő után újra nyerni tudott az angol bajnokságban, amelyet már a Liverpool vezet 6-1-es győzelme után.

Zlatan Ibrahimovic két gólt szerzett a Swansea–Manchester United-meccsen, mindkét találata fontos lett. Az első a Premier League történetének 25 ezredik, míg a második karrierjének 400. gólja lett.

A Manchester az utolsó öt bajnokiján egyszer sem tudott nyerni, és az Európa Ligában is kikapott, még egy vereség nem férhetett bele José Mourinhónak sem. A PL utolsó előtti helyén álló Swansea ellen még egy döntetlen is kínos lett volna.

A MU jól kezdett, Pogba 16-oson kívüli bombájával már a 15. percben vezetést szerzett. Hat perccel később már kettővel ment Mourinho csapata, Ibrahimovic tőle kissé szokatlanul a 16-osról kívül szerzett gólt, laposan lőtt az alsó sarokba. Ez lett a PL-történetének 25 ezredik gólja.

A svéd csatár a 33. percben egy kirúgás levétele után indult meg a kapu felé, Rooneytól kapta vissza a labdát, a 16-osnál megverte a védőjét, és már 3-0-ra vezetett a MU, Ibrahimovic pedig karrierjének 400. gólját ünnepelhette.

Ibrahimovic mellett Rooney is jubilált, a századik gólpasszát adta a Premier League-ben. Ez előtte csak két játékosnak sikerült, Ryan Giggsnek és Frank Lampardnak.

A MU-támadóihoz képest a védelem gyenge volt, a 69. percben szabadrúgás után elég simán fejelhetett Van der Hoorn De Gea kapujába. Így a végeredmény 1-3 lett.

A Liverpool a hetedik helyen álló Watfordot darálta le, és 6-1-es győzelmével már vezeti is a bajnokságot. 

Az első gólt a 27. percben Mané szerezte, aztán fel is gyorsultak az események. Három perccel később Philipp Coutinho duplázott, majd Can fejesével már 3-0 lett az eredmény a félidő végén.

A második félidőben Roberto Firmino is betalált, majd Mané duplájával már 5-0-ra vezetett a Liverpool. A Watford 5-1-re szépített Janmaat góljával, de a hajrában Mané cseréje, Vijnaldum is betalált.

Rovatok