Index Vakbarát Hírportál

Súlyos adat: mennyire nem megy C. Ronaldónak

2016. november 6., vasárnap 14:11

Szeptember 10-én rúgott utoljára gólt a Bernabeu Stadionban a portugál Cristiano Ronaldo. Sérülése után - az Eb-döntőben rúgták meg, le is kellett cserélni - azon a meccsen tért vissza. Az Osasunát verték akkor 5-2-re.

Ronaldo azóta nem talált be hazai pályán - másfél hónap volt eddig a legnagyobb kihagyása -, és a Leganes ellen igazából erre esélye sem volt. Próbálkozott, de az első félidőben, amikor ziccerbe került, nagyon messze fölé vágta.

A 92. percben - szimbolikus jelentőségű volt -, amikor kapott egy szabadrúgást a portugál, 10 méterrel lőtte mellé, és nagyjából 3 méterrel fölé. Csak azok örültek, akik a stadion ezen a részén ültek.

A meccset Gareth Bale nyerte meg a Realnak, az első félidőben kétszer rúgott kapura, mindkettő bement. Az első találatát a 38. percben jegyezte, a másodikkal véget is ért az első félidő.

Így verték a Leganest

A 3-0-s győzelmet Morata biztosította be, nagyszerűen vette át a labdát, és a rövid sarokba emelte fel a kapus mellett.

A Real ezzel 27 ponttal megerősítette vezető helyét, a Barcelona este játszik, nem lesz könnyű dolga a Sevilla vendégeként. A katalánok hátránya pillanatnyilag öt pont, ha kikapnak, a Sevilla lép fel 24 ponttal a második helyre.

Rovatok