Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Öngólt rúgtunk, nem tudtunk mit kezdeni az Eb-eufóriával

2016. november 7., hétfő 07:14

Dárdai Pál az M4 Gól című műsorának adott interjút azután, hogy a Hertha 3-0-ra megverte a Borussia Mönchengladbachot. A meccs előtt jelentek meg azok a hírek, hogy az edzőt többek között a Wolfsburg is szerződtette volna. Dárdai a magyar futball kihagyott lehetőségeiről is beszélt.

A Hertha-edző azt mondta, nem volt nehéz helyzetben a pénteki Bundesliga-meccs előtt megjelent hírek miatt, mert nem sokat olvas, nem nézi a tévét. 

„Nem hagytam magam befolyásolni. Öt-hat, ha nem hét komoly menedzser ajánlkozik, de nem foglalkozom ezzel. Álommunka ez nekem, itt lakom a stadion közelében, a gyerekeim itt fociznak a Herthában.  Úgy élek, mint valami mesében. Pénzre nem érdemes felváltani ezt az egészet.  A pénz nem tesz boldoggá, a magyar kolbász bent van spájzban, jókedvűek vagyunk, jól élünk" – mondta. 

A váltás egyszer biztosan eljön, mert Dárdai szerint is nagyon ritka az, hogy valaki tíz-tizenöt évet egy klubnál töltsön edzőként. „Fiatal, tehetséges edzőnek tartom magamat, de nem szupersztárnak. Reálisan akarom látni a világot.”

Dárdai úgy látja, hogy előrelépett a Herthával. Tavaly nem volt annyi játékosa, valaki mindig sérült volt, ezért is fáradtak el. „Kombinációs játékban rengeteget léptünk előre. Bele vannak préselve edzésen ebbe. Nagy energiát követel a mi játékunk, meglátjuk, hogyan tudunk majd rotálni."

A korábbi szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy hiba volt nem meglovagolni az Európa-bajnokság eredményességét. A nézők nem járnak többen NB I.-es meccsekre, a válogatottak közül kevesen tudtak jó csapathoz igazolni.

„A magyar labdarúgás, a klubok vezetése nem készült fel az Európa-bajnokság sikerére. Mondtam, hogy legyen egy terv, hogyan visszük tovább az eufóriát, de rúgtunk egy öngólt."

Dárdai szerint a világbajnoki selejtezők előtt is ment a vacakolás, úgy véli, ki kellett volna jelenteni, hogy a kijutás a cél. Mivel rosszul tűzték ki a célokat, nem sikerülhetett jól a Feröer elleni első meccs. Aztán annak a döntetlennek a pszichológiai terhét vitte magával a válogatott Svájc ellen. Dárdai szerint ezért nem volt elég a döntetlen Budapesten, és kapott ki végül a csapat. 

A volt kapitány szerint hazai pályán, a Groupama Arénában olyan erejük van a szurkolóknak, hogy a segítségükkel bárkit le lehet győzni. 

Rovatok