Index Vakbarát Hírportál

Rooney feszült meccsen tér vissza a válogatott kezdőjébe

2016. november 10., csütörtök 13:49

Újra a kezdőben kap helyet az angol válogatottban Wayne Rooney a skótok elleni pénteki világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Ezt Gareth Southgate ideiglenes szövetségi kapitány erősítette meg. Elmondta, a rutinos támadónak a feszült hangulatú mérkőzéseken szerzett tapasztalata fontos lesz az inkább fiatal játékosokból álló együttesnek, írja az MTI. 

"Nagyszerűen teljesít a Manchester Unitedben. Remekül hasznosítja tapasztalatait a fiatalok irányításában is, nagy szerepe lehet a győzelem megszerzésében" - dicsérte Southgate.

Rooneyval José Mourinho leginkább csereként számol a Manchester Unitedben, és a nemzeti csapat szlovénok elleni, októberi kvalifikációs mérkőzésén is csak a 73. percben lépett pályára.

Az angol válogatott három forduló után hét ponttal az F csoport élén áll, megelőzve az egyformán ötpontos litván és szlovén együttest. A csoportban a skótok mellett a szlovákok és a máltaiak szerepelnek még.

Az angol csapat a skótok elleni történelmi rangadó után jövő kedden a spanyol válogatottat fogadja felkészülési mérkőzésen.

Rovatok