Index Vakbarát Hírportál

Padlót fogtak Messiék, Neymarék lemosták őket

2016. november 11., péntek 09:09

Brazília simán, 3-0-ra legyőzte Argentinát vb-selejtezőn, ezzel Lionel Messiék még nehezebb helyzetbe kerültek, csak hatodikak a dél-amerikai csoportban, ezzel még pótselejtezőre sem jók.

A brazilok a 25. percben szereztek vezetést, egy kényszerítőzés után Philippe Coutinho húzódott be középre, majd a 16-osról a kapuba bombázott.

Már az első félidő végén kettővel ment Brazília, Neymar egy hosszú sprint végén jó ütemű passzt kapott és a kapuig ment vele. Neymarnak a válogatottban ez volt az ötvenedik gólja.

Az 58. percben az argentin védelem teljesen összeomlott,  a brazil akció végén Paulinho passzolt kapuba.

Az argentinok négy mérkőzés óta nyeretlenek a selejtezős sorozatban, emiatt a hatodik helyen állnak.

„Padlót fogtunk, de még versenyben vagyunk. Mi vagyunk a felelősek azért, hogy ilyen pocsék helyzetbe kerültünk. Nagyot kell változnia a játékunknak, hogy a kolumbiaiak ellen (kedden) nyerjünk. Egy pozitív eredmény megváltoztathatja a csapat dinamikáját" – nyilatkozta Messi, akinek nem ment igazán a játék.

Eredmények, 11. forduló:

Az állás: 1. Brazília 24 pont, 2. Uruguay 23, 3. Kolumbia 18, 4. Ecuador 17 (19-16), 5. Chile 17 (18-16), 6. Argentína 16, 7. Paraguay 15, 8. Peru 14, 9. Venezuela 5, 10. Bolívia 4
    
A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Rovatok