Index Vakbarát Hírportál

Újabb életjel a magyar futballban

2016. november 15., kedd 14:13

Az örmények 4-0-s legyőzésével a magyar U19-es labdarúgó-válogatott bejutott Európa 28 legjobb csapata közé, amit elitkörnek szoktak nevezni. A válogatott vezetőedzője Bernd Storck legfrissebb szerzeménye: Michael Boris.

A vezetést Szoboszlai Dominik szerezte meg egy csavarással, aki a Salzburg futballistája, és októberben még csak 16 éves múlt.

A második gól Bíró Bencéé, a harmadik a vasasos Kleisz Márké. A negyediket az Atalanta csatára, Szabó Levente érte el egy nagy bombával az utolsó percben. Ő egyébként Bírót váltotta negyedórával a vége előtt.

A most továbbjutó 28 országot hét négyes csoportra bontják - az angolok egyelőre nem állnak továbbjutásra -, a meccseket március végén rendezik, és a hét csoportelső csatlakozhat a rendező Grúziához.

2012 után jutottunk el ismét a második körig, ami pozitív. Ugyanígy fontos, hogy az U17-es csapat a hollandok mögött és a dánok előtt lépett tovább a 28-as elitmezőnybe. Nekik szintén márciusban lesz a következő selejtezőjük, ők viszont már 15 továbbjutó helyért küzdenek, mert megemelték a létszámot.

Rovatok