Index Vakbarát Hírportál

Argentína megkapta a legveszedelmesebb Messit

2016. november 16., szerda 17:19

Argentína kapcsolt, és a brazilok elleni múlt heti vereség után lelépte Kolumbiát, így visszakaposzkodott legalább a vb-selejtezőzóna pótselejtezős, ötödik helyére. Nem kicsit köszönhető ez Lionel Messinek, aki az első gólt szabadrúgásból szerezte már a 10. percben, majd két gólpasszt adott a 3-0-ás győzelemhez.

A szabadrúgás védhetetlen volt, neki sem futott, majd oda lőtte, ahová mindig szokta. A labda a lécről pattant be, és olyan ívben jött, hogy nem fogja meg senki.

Messi teljesítménye ezután lett igazán látványos. A második gólnál elfektette a védőjét, mielőtt forintos labdát rakott Lucas Pratto fejére. Remekül be is stukkolta a csapattársa.

A harmadik gólnál láthattuk a legveszedelmesebb Messit. Először két védőt átverve sarokkal indította a jobbhatvéd Rojót, akitől persze így is gyorsan elvették a labdát. Messi viszont nem hagyta, mint a villám indult a visszaszerzésére, a védő, mire észrevette, hogy ott az ellenfél, már nem is volt nála a labdát. Innen az ötösig vezette Messi, majd két lehetősége is akadt, Higuain az ötösön kérte a labdát, de neki a kapus közelében kellett volna a hálóba gurítania, így a szupersztár kivárt egy ütemet, és a Higuain mögött érkező Di Mariát játszotta meg. Ő teljesen üresen volt, kihagyhatatlan helyzetben kapta a labdát, nem is hibázhatta el. (A videón, három percben, csak Messi megmozdulásai láthatóak a meccsről.)

Messit hazájában folyamatosan kritizálják önmaga és a válogatott teljesítménye miatt. Nem segít, hogy zsinórban három döntőt veszítettek, a vb után kétszer a Copa America-fináléban buktak. Brazília ellen jutottak a mélypontra, Messi is érezhette, hogy neki kell kihúznia a csapatot a bajból.

Rovatok