Index Vakbarát Hírportál

A tv előtt halt meg a 94-es román válogatott egyik legjobbja

2016. november 17., csütörtök 12:55

Megdöbbentően hirtelen, mindössze 44 évesen halt meg bukaresti otthonában, szerdán, Daniel Prodan volt válogatott futballista: szívinfarktust kapott, a mentők nem tudták megmenteni. Úgy tudni, semmi baja nem volt, makkegészségesnek hitték.

A hatalmas termetű hátvéd leginkább az 1994-es világbajnokságról lehet ismert, tagja volt a negyeddöntőig jutott csapatnak, ami csak tizenegyesekkel bukta, hogy elődöntőt és helyosztót játszhasson. Az összes mérkőzésükön pályán volt első perctől az utolsóig. A vb után az 1996-os angliai Eb-n is ott volt.

Prodan a Steauában töltötte karrierjének nagy részét, zsinórban öt bajnokságot nyertek otthon, majd 97-98-ban az Atletico Madridban szerepelt. Utána két évig a Glasgow Rangers igazoltja volt: pályája ugyanis Madridban kvázi véget ért egy súlyos térdsérüléssel. Hamis papírokkal adták el ezután Skóciába, ahol egyetlen meccset sem játszott.

2002-ben még a Messinában próbálkozott - öt meccs -, majd 2003-ban a National Bucurestiből vonult vissza. 54-szeres válogatottként, egy góllal.

Az utóbbi években a román futballszövetségnél dolgozott sportigazgatóként.

Rovatok