Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Ezeket a mostaniakat úgy kellett itatnom a karácsonyi bulin

2016. november 18., péntek 13:27 | aznap frissítve

Jürgen Klopp a maga közvetlen, rock and roll stílusában védte meg az angol válogatott részegen lefotózott csapatkapitányát. A szabadnapját töltő Rooney-t vasárnap hajnalban kapták le egy esküvőn, keresztbe álló szemekkel - természetesen hatalmas botrány lett belőle.

A hétvégi Southampton-Liverpool bajnokit felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón az újságírók átlátszó célozgatásokkal próbáltak valami véleményt kicsikarni Kloppból, a balhét illetően. A világ utcahosszal legjobb fej edzője pedig nem okozott csalódást. Már a felvezető párbeszéd gyönyörű:

– Elnézést, de esetleg elmondaná nekem, hogy mi történt pontosan?  Valamit hallottam, de nem vagyok teljesen képben. Valaki látta Rooneyt, amint mit csinált?

– Azt hiszem, egy esküvői társasággal ivott.

– Óóóóóó! És mit ivott?

Miután mindenki kinevette magát, egy kicsit trollkodta a kérdést feltevő újságírót:

– Mi jelent meg erről, videó vagy fotó?

– Azt hiszem, képek.

– Szóval akkor az sem biztos, hogy tényleg ivott?

– Azóta bocsánatot kért érte.

– Miért, hogy egy pohár valami volt a kezében?

– A fényképekért, amik megjelentek.

"Na jó – mondta ekkor a német. – Igazából fogalmam sincs a dologról. Ettől még elmondhatom (amit gondolok), úgyis legtöbbször olyan dolgokról beszélek, amikről fogalmam sincs, miért ne tegyem ezt most is?"

"Mi a napos oldalon élünk, sokat keresünk, azt csinálhatjuk, amit szeretünk, de azért ettől még valahol ezek a srácok is emberből vannak. Néha meghívnak minket ide vagy oda, egy esküvőre, egy szülinapra, ahol persze előadhatjuk, hogy mekkora profik vagyunk, és mondhatjuk, hogy 'kösz nem, mi nem iszunk' meg 'légyszi, ha rágyújtasz, menj el tíz méterre, nem akarok füstöt szívni, köszönöm'. De az élet nem így működik."

Aztán jött egy történelmi pofon a képmutatásnak:

"Ez a generáció a legprofibb generáció a futball történetében. Az összes legenda, akit máig szeretünk, az összes játékos, akit ma is csodálunk, ivott, mint a gödény és dohányzott, mint az állat. Mégis jó játékosok voltak. Ma már senki nem csinál ilyet. Én legalábbis nem ismerek senkit."

"Volt néhány karácsonyi bulink, és komolyan mondom, szinte töltögetnem kellett a poharukba, hogy végre igyanak."

"Ez csak az időzítésről szól. Ha rosszkor vagy rossz helyen, abból baj lehet, de biztos vagyok benne, hogy nem történt semmi komoly. Ez az árnyoldala az életünknek. Azonnal katasztrófa lesz belőle, ha valami olyat teszünk, amitől nem tűnik tökéletesnek. Márpedig nem az."

Levezetésnek még elmondta, hogy szerinte az egész ügynek nincs semmi értelme, leszámítva, hogy a bulvárlapok kereshetnek rajta.

Ez egyébként egy nagyon okos oldalvágás a sztorit lehozó Sunnak, amivel Klopp garantálja, hogy a legelvakultabb Liverpool szurkolót se zavarja a manchesteri játékos melletti kiállás: a Pool drukkerei a Sun-t még az unitednél is sokal jobban utálják. (Az újság összevissza hazudozott az 1989-es Hillsborough-tragédia idején a Pool-drukkerekről.)

Rovatok