Index Vakbarát Hírportál

Örök tanulság Mourinhónak a futball világából

2016. november 19., szombat 15:46 | aznap frissítve

A Manchester United 1-1-es döntetlent ért el az Arsenal ellen az Old Traffordon, de ha úgy vesszük, simán elvesztett két pontot, hiszen végig fölényben játszottak a mérkőzésen, és 1-0 után már feltehetően José Mourinho is elkönyvelte magának illetve csapatának a három pontot. A gólszerzőt megtapsoltatta, megölelte és várta a lefújást, amikor az egyetlen támadásából az Arsenal kiegyenlített.

A meccs első félidejének legfontosabb kérdése, hogy büntetőt kellett volna-e adni, amikor Valencia elesett az Arsenal büntetőterületén belül, még biztos téma lesz, önök itt szavazhatnak róla.

A meccs végén azonban az "iszonyatosan igazságtalan világ" - és még ennél sokkal több csalódottság, felismerés, kudarc és györelem látszott Mourinho arcán. Gyorsan kezet fogott Wengerrel, majd kedvetlen tapsikolás mellett ballagott le a közönség előtt a pályáról.

Az, hogy a Manchester végig támadta a meccset egyáltalán nem újságírói túlzás, és a támadásaik zömében benne is volt a veszély. Aztán egy bedobás után Pogba ugratta ki Herrerát, aki a szélről laposan a tizenegyes felé adott be, az érkező Mata pedig belsővel gólt szerzett.

És ezután sem látszott, hogy az Arsenal magára talált volna, meddő passzolgatásokkal nem tudta áttörni a manchesteri védelmet. Aztán a 84. percben beállt Alex Oxlade-Chamberlain, akinek egyszer sikerült elhúznia a szélen és az egyetlen londoni támadásból gól lett, a szintén csereként beállt Giroud a hosszún érkezve védhetetlenül fejelt a hálóba.

A döntetlennel a Manchester 19 pontos, a 6., az Arsenal 25 pontos, egyelőre dobogós helyre ugrott megelőzve a később játszó City-t.

További eredmények:

Rovatok