Index Vakbarát Hírportál

A Fradi drámai meccsen bukta el a győzelmet

2016. november 19., szombat 20:09

A két tizenegyest is kihagyó Vasas a 93. percben szerzett góllal mentette 2-2-es döntetlenre a Ferencváros elleni mérkőzését az NB I. 16. fordulójában.

A meccs elején az osztrák Marco Djuricin szerzett vezetést az FTC-nek, miután a dél-koreai Rju Szungvu gyorsan elvégzett szabadrúgását Nagy Gergely kapus lábai között a hálóba lőtte. A Vasas néhány perccel később Remili Mohamed buktatásáért büntetőhöz jutott, de Ádám Martin lövését Dibusz Dénes kivédte.

A szünet után emberelőnybe került a Vasas, miután Cristian Ramírez a földön fekve hátba rúgta Vaskó Tamást, és ezért piros lapot kapott. Emberhátrányban is jól tartotta magát a címvédő vendégcsapat, amely a Vasas második büntetőjét is megúszta: Remili lábát az első esethez hasonlóan ismét Lovrencsics Gergő húzta el, de Saglik lövését is kivédte Dibusz. A 85. percben Saglik eltolta a labdát Dibusz mellett, aki szabálytalankodott vele szemben, a harmadik Vasas-büntetőt már belőtte Ferenczi István, írja az MTI.

A 91. percben Ristevski visszarántotta Böde Dánielt, ezért az FTC büntetőt kapott, amit Gera Zoltán lőtt be, ám a címvédőt nem tudott nyerni, mert Ferenczi fejesével a 93. percben egyenlített a listavezető.

Vasas FC-Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
Bozsik-stadion, 3425 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Ferenczi I. (88., 93. - az előbbit 11-esből), illetve Djuricin (9.), Gera (91., 11-esből)
    sárga lap: Vaskó (26.), illetve Nagy D. (11.), Djuricin (24.), Nalepa (51.), Dilaver (68.), 
    kiállítva: Saglik (86.), illetve Ramírez (49.)

Rovatok