Index Vakbarát Hírportál

A FIFA a Puskás-díjból is kabarét csinál

2016. november 21., hétfő 15:23

Hétfő délután kiadta a FIFA, hogy melyik 10 gólt jelölte az idei Puskás-díjra, azaz hogy a szervezet szerint melyik volt a 10 legjobb találat a világfutballban az elmúlt bő egy évben.

Bár a 2009-es alapításkor alaptétel volt, hogy számít, milyen szinten, mekkora meccsen érték el az adott gólt, most a tízben van jelölt

Bár utóbbi kettő valószínűleg a két legjobb gól a tízből. Az Eb-ről egy került be, a walesi Robson-Kanu Cruyff-cseles befordulása. Van Messi-szabadrúgás és esernyős Neymar-gól, a BL-ből az atleticós Saúl Niguez szólója a Bayern ellen. Egy átlagos félpályás egy Afrika Kupa-selejtezőről Dél-Afrika és Kamerun között, illetve egy brazil bajnoki és egy spanyol-angol barátságos gólja. És persze mind egyéni alakítás, szóló vagy lövés, a kipasszolt csapatgólok idén sem játszanak.

Nőktől egy gólt raktak be - egyet minden évben szoktak - , a venezuelai Daniuska Rodriguez lőtte az U17-es Dél-Amerika bajnokságon. Nem számít persze, de már az vicc, hogy minőségre mintha az 1986-os vébén készült volna videó, ami nem is tűnne fel, ha valami eszement gólt látnánk: csakhogy itt egy iramtalan meccs többször visszappatanós, botladozásos cselsorozatát kell végignéznünk.

Szavazni még nem, de hamarosan lehet a gólokra a FIFA-weboldalán, az nyer majd, aki a legtöbb voksot kapja. Addig is a többi gól itt van fent külön-külön is.

Rovatok