Index Vakbarát Hírportál

Magyar vezetőedzője lett a Fürthnek

2016. november 21., hétfő 14:13

Radoki János veszi át a német másodosztályban hullámvölgybe kerülő Fürth irányítását, amelyik 14 ponttal a 13. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.

A 46 éves szakember Magyarországon született, de hat évesen, már Németországban kezdett el futballozni. Az Ulmban Ralf Rangnick - ő most a Lipcse szakmai igazgatója - irányítása alatt is futballozott.

Az első osztályig vitte az ulmiakkal, 25 meccse volt a legmagasabb szinten. Amikor Bódog Tamás volt a csapat jobbhátvédje - ő most a dán Bröndby másodedzője -, akkor a védelem másik oldalán Radoki játszott.

Edzősködni 2005-ben kezdett, az augsburgi korosztályos csapatoknál dolgozott, 2013-tól pedig a fürthi utánpótlásban. A megbízatása a téli szünetig szól, vagyis öt fordulót kapott meg biztosan. 

A Fürthnek a válogatottban a múlt héten bemutatkozó Megyeri Balázs a kapusa.

A csapat Drezdában kapott ki a hétvégén, és a múlt héten ugyan győzött a Bochum ellen hazai pályán, a vezetőség nem volt elégedett Stefan Ruthenback munkájával.

Radoki a Bielefeld ellen mutatkozik be, a Német Kupában egyébként áll még a klub, februárban a Mönchengladbach lesz az ellenfelük.

Bicskei Bertalan 2000-ben Radokit meghívta a válogatott keretbe, de nem mutatkozott be a csapatban. Ahogy Kanyuk László sem, aki Tatabányáról ment Németországba.

Rovatok