Index Vakbarát Hírportál

Itthon eltanácsolták, Ausztriában gólt lőtt

2016. november 21., hétfő 09:20

A 22 éves Varga Barnabás első labdaérintéséből gólt szerzett a hétvégi osztrák bajnoki fordulóban. Csapata, az utolsó helyen álló Mattersburg ezzel a góllal is küzdött ki 2-2-es döntetlent a St. Pölten otthonában, amelyik a legnagyobb riválisa a bentmaradásért vívott harcban. A két csapat között mindössze egy pont különbség van.

Varga Barnabás hatodik meccsét játszotta csapatában, álomszerű a felfutása, mert ugyan az Illés Akadémiára járt, nem futott be, kevésszer tették a csapatba, ezért 16 évesen a negyedik ligás Eberau csatára lett.

Vagyis egy a sok olyan játékos közül, aki a határ túloldalán pár száz euró futballozik.

Mígnem a Mattersburg II kiesett a harmadik osztályból, és az Eberauval játszott. Vargának azon a meccsen jól ment a futball, és ugyan nem rúgott gólt, a Mattersburg a nyáron leigazolta. 7 meccsen 7 gólt lőtt az új csapatában.

A második csapatból pedig néhány sérülés, és a támadók gyenge formája után úgy döntött Ivica Vastic vezetőedző, hogy megadja a lehetőséget a magyarnak. Vagyis három osztályt ugrott egycsapásra.

Első meccsén kezdő volt - egyedül ezt játszotta végig a Ried ellen még szeptember végén -, összesen 264 percet kapott eddig hat meccsen, és most a 73. percben állította be a korábbi klasszis csatár, és jó érzékkel tette.

A határtól 15 kilométerre lévő Mattersburg folyamatosan figyeli a magyarokat - régebben több magyar volt a klubnál -, és többek közt azért sem igazol innen, mert a Haladásban vagy a magyar bajnokságban többet lehet keresni.

Az osztrák bajnokságban két magyar játszik, Varga mellett Szántó Tamás, ő 14 éves kora óta a Rapid játékosa. Az osztrákoknak tehát már alig igazolnak innen, ellenben a Fradi már meg tudja fizetni Dilavert, Djuricint, ők onnan jöttek.

Rovatok