Index Vakbarát Hírportál

Turkáljon egy kicsit C. Ronaldo zsebében!

2016. november 25., péntek 13:33

A portugál labdarúgó, Cristiano Ronaldo eddig is a világ legjobban kereső sportolójának számított, azonban most már ehhez a címéhez egy újabb társul. A sportoló, életre szóló Nike szerződéssel.

A Real Madriddal további öt szezonra szerződést kötő futballista a múlt héten írta alá azt az élete végéig tartó megállapodást, amit a Nike eddig csak két sportolóval, LeBron James-szel és a kosárlabda-legenda Michael Jordannel kötött.

Még a labdarúgás világában is kiemelkedő szponzori szerződései hihetetlen mennyiségű pénzt jelentenek neki. A Business Insider gyorselemzése nem csak arra próbált magyarázatot találni, hogy miből van pénze a világklasszis labdarúgónak, hanem azt is megvizsgálták, hogy mire költi vagyonát.

A Forbes számításai szerint Ronaldo 88 millió dollárt keresett az elmúlt 12 hónapban és ezzel a világ legjobban kereső sportolója lett.

Ennek több mint egyharmada (32 millió dollár) szponzorációból származik, amelyet olyan cégek fizetnek számára, mint a Tag Heuer vagy a Nike. De van még megállapodása a Herbalife, a Samsung és a Castrol céggel, valamint a KFC gyorséttermi lánccal.

Csak tavaly 13 millió dollárt kapott a Nike-tól. A világ legnagyobb sportszergyártójával 2003-óta van szerződése. Az új Nike-szerződés 24 millió dollárt jelent minden évben, egészen élete végéig. Úgy számolhat, hogy 73 éves korára már egy milliárd dollárt fog ezzel a megállapodással kaszálni.

A Real Madriddal megkötött megállapodása heti 460 ezer, vagyis évi 24 millió dollárt jelent egészen 36 éves koráig.

Ha bármikor eligazolna Madridból, új csapatának egymilliárd dolláros átigazolási, illetve kivásárlási díjat kell, vagy kellene fizetnie.

Sokkoló adat, csak azért pedig hogy ne szerepeljen egy Martin Scorsese filmben 22 millió dollárt kapott.

Na, de mire költ most?

Ronaldo egyik kedvenc hobbija az autóvásárlás. A flottájában Maserati mellett van egy 300 ezer dollárt érő Lamborghini Aventador is, de van pár Bentley, Mercedes, Porsche és persze más márkák is.

Ferrariról most nincs hír, 2009-ben, a manchesteri évei alatt lezúzott egy 320 ezer dollárt érőt.

A háza sem átlagos. Egy J. Torres által tervezett 7.1 millió dolláros villában él Madrid egyik exkluzív negyedében. Tavaly 18.5 millió dollárért vett lakást a New Yorki Trump Towers-ban. Szülővárosában Madeirán pedig elképesztő futball-szállodát nyitott.

Az óráját az a Jacob and Co gyártja, akivel szintén van szponzorációs megállapodása. És egyébként 160 ezer dollárba kerül.

Ronaldónak annyira tetszett egy róla készített viaszszobor, hogy 31 ezer dollárt fizetett egy saját példányért. Az eredeti figura a madridi viaszmúzeumban található, ahová Ronaldo havonta elküld egy fodrászt, aki az éppen aktuális hajviseletét alakítja ki a bábun. Feltehetően az otthoni viaszbábú is átesik a rendszeres frizura alakításon.

Ronaldo nagy rajongója a jégszaunának, ahol a testet mínusz 160 fokra hűtik, ami segíti az éberséget és az izomregenerációt.

A cikk szerzője Váczi János sportközgazdász.

Rovatok