Index Vakbarát Hírportál

Messiék is azzal géppel utaztak 3 hete, amivel lezuhant a brazil csapat

2016. november 29., kedd 09:55

Lionel Messi és az argentin futballválogatott is utazott azzal a géppel, ami kedd hajnalban lezuhant a kolumbiai Medellín közelében a brazil Chapecoense csapatával a fedélzetén. 

Több spanyol lap, köztük a Sport és a Marca is azt írja, hogy az argentin válogatott november 11-ei a brazilok elleni világbajnoki selejtezőre repült a géppel, a meccsen 3-0-ra kikaptak. 

Una vez mas esperando en un avion para intentar salir al destino .. Que desastre son los de AFA por dios !!!!

Leo Messi (@leomessi) által közzétett fénykép,

A válogatottal Messi mellett több sztár is ott volt, és az elvesztett selejtezőn pályára lépett Ángel Di María, Sergio Agüero és Gonzalo Higuaín is. 

A kedd hajnali katasztrófa okáról pontosat még nem tudni, műszaki hibáról szóltak az első hírek, de viharok is voltak a baleset környékén, és egy időre a mentést is le kellett állítani a heves esőzés miatt. A Lamia légitársaságnak ez az egyetlen gépe van.

A Bae-146-os gép 1999-ben repült először, azóta több tulajdonosa is volt. 1999 és 2007 között az amerikai Mesaba Aviation tulajdonában volt, 2013-ban szerezte meg a Lamia. A gyártó British Aerospace nyilvántartása szerint mindössze négyszázat gyártottak belőle a nyolcvanas évek eleje óta, és 220 még mindig szolgálatban van. 

A futballvilágból közben többen is kifejezték együttérzésüket a hajnali katasztrófa miatt. A korábbi Real Madrid-kapus Iker Casillas azt írta twitterén, hogy szörnyű napja ez a futballnak. Az angol sztárcsapat, az Arsenal is együttérzését fejezte ki, ahogy a spanyol Atlético és a Barcelona is, ahol Messi futballozik. Kedd reggeli edzésüket is megemlékezéssel kezdték. 

A dél-amerikai futballszövetség vezetője a Chapecoense összes tagjának és szurkolójának részvétét fejezte ki, a szövetség alelnöke pedig a baleset helyszínére utazott, valamint felfüggesztették az összes dél-amerikai bajnokságot. 

Rovatok