Index Vakbarát Hírportál

Miért állt le az ausztrál kupadöntő?

2016. november 30., szerda 14:17 | aznap frissítve

Szerdán rendezték az ausztrál kupa döntőjét a Melbourne City és Sydney FC csapatai között. A mérkőzést Tim Cahill csapata, a Melbourne nyerte 1-0-ra, épp a középpályás góljával, ezzel begyűjtve a csapat történetének első címét.

A nem túl eseménydús mérkőzés erkölcsi győztese azonban a másik oldalról érkezett, a Sydney kapusa, Danny Vukovic személyében, míg a találkozó hőse minden kétséget kizárólag egy sirály volt.

A pályára tévedő szárnyas miatt a játékvezető az 57. percben szakította félbe a meccset, miután a vendégek kapusa jelezte neki, hogy sérülés történt, egy kába sirály gubbaszt a tizenhatos előtt. Ezt követően mindenki türelmesen megvárta, amíg a vendégek kapusa a szárnyast hímes tojásként tartva lapátnyi kesztyűi közt lekocogott a pályáról, majd búcsúzúul még óvatosan meg is simogatta a jószágot.

A sirály ezt követően egy pályaszéli felügyelő székéről figyelte tovább a meccset, láthatóan élvezve, hogy közben nagy műgonddal simogatva nyugtatják.

Miután a kommentátorok boldogan nyugtázták, hogy a madár már jobban van, a csapat kabalájának ajánlották a szárnyast, illetve azon viccelődtek, hogy a hétvégi "Fish and Chips" rabló versenyen talán már engedélyezik indulását az orvosok.

Rovatok