Index Vakbarát Hírportál

Már nem Owen a Liverpool történetének legfiatalabb gólszerzője

2016. november 30., szerda 09:06

Ben Woodburn majd száz napot vert elődjére.

Az angol Ligakupa kedd esti negyeddöntőjében a Liverpool 2-0-ra verte a másodosztályú Leeds gárdáját. Hogy teljes legyen az egész meccsen nagyszerű hangulatot teremtő hazai közönség öröme, az alig 17 éves és 45 napos Ben Woodburn a 81. percben megszerezte első gólját a felnőttek között, és ezzel nem csak a csatát döntötte el végleg, de 98 nappal megdöntötte Michael Owen korábbi rekordját a Liverpool legfiatalabb gólszerzőjeként.

Az angliai születésű, de a walesi U19-es válogatottban játszó támadó a hétvégi, Sunderland elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be a csapatban. Kedden este 1-0-ás állásnál, a meccs 67. percében cserélték be, azaz alig 14 perc kellett neki a történelmi gólhoz.

Jürgen Klopp, aki a Leeds ellen több akadémistát is bevetett, a találkozó után elmondta, hogy természetesen megdicsérte a játékost, bár azt is megjegyezte neki, hogy a gólnál nem volt különösebben nehéz dolga, ezt a helyzetet még ő is berúgta volna. A gólból valóban az előkészítés volt igazán szép.

A német edző Woodburn mellett méltatta a csapat másik két fiatalját Alexander-Arnoldot és Ovie Ejaria-t is, illetve megkérte a médiát, hogy ne helyezzen túl nagy terhet a pályafutásuk elején járó játékosokra.

Rovatok