Index Vakbarát Hírportál

Ráijesztett a Mainz a Bayern Münchenre

2016. december 2., péntek 22:32 | aznap frissítve

A Bundesliga 13. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a Mainz a Bayern Münchent fogadta. A bajorok régóta ismeretlen szituációba kerültek az idén, ugyanis 3 ponttal lemaradva az RB Leipzig mögött csak a bajnokság második helyén álltak, így kötelező volt számukra a győzelem.

Ancelotti csapata a múlt hétvégén a Bayer Leverkusen legyőzésével megszakította rossz szériáját, míg a Mainz a Hertha elleni vereségével kezd leszakadni a nemzetközi indulásért zajló harcban.

A hazaiak ennek megfelelően harcosan kezdték a meccset, és alig 4 perc múlva megszerezték a vezetést egy kontragóllal, Cordoba révén.

A Bayern hamar válaszolt a 8. percben Lewandowski talált be, szintén egy gyors ellentámadásból.

Ezt követően a München nagyon benyomta a hazaiakat, és bő tíz perc múlva már meg is fordította az állást Arjen Robben góljával, aki tőle szokatlan módon egy szép fejessel talált a kapuba.

A szünetre ezzel az állással vonultak el a csapatok, az első félidő alapján egyértelmű volt, hogy a mainzi edző, Martin Schmidt által erre a meccsre megálmodott három belsővédős taktika nem működött igazán, a müncheniek viszonylag könnyen kerültek helyzetbe.

A második félidőben a Bayern ráült az eredményre, míg a Mainz nem igazán tudott mit kezdeni ellenfelével. A müncheniek leginkább csak amiatt aggódhattak, hogy nem tudták belőni a megnyugtató előnyt jelentő harmadik góljukat.

Végül aztán a 90. percben ez is megtörtént, Lewandowski volt eredményes ismét, ezúttal szabadrúgásból, így a Bayern begyűjtötte a három pontot, és úgy tűnik, hogy Ancelotti csapata lassan visszatalál a régi kerékvágásba.

Rovatok