Index Vakbarát Hírportál

A Napoli elverte az Intert

2016. december 2., péntek 22:58 | aznap frissítve

A Bajnokok Ligája indulásért küzdő két csapat ellentétes formában várta az olasz bajnokság 15. fordulójának előrehozott rangadóját. A meccset azért rendezték pénteken, hogy a Napoli nyugodtan tudjon készülni a jövőheti sorsdöntő BL-mérkőzésére a Benfica ellen.

Míg az edzőváltáson áteső milánóiak az utóbbi hetekben megindultak felfele a tabellán, a Napoli ellentétes utat járt be, már csak a hetedik helyen állt a mérkőzés előtt. Reálisan nézve a bajnoki cím helyett lassan már csak a BL-helyért harcolhattak, de ehhez is nagy szükségük lett volna a győzelemre.

A 8. helyen álló Inter számára a győzelem viszont azt jelentette volna, hogy a pocsék szezonkezdést követően felérnek az élboly aljához, 1 pontra megközelítve a nápolyiakat.

Aztán a mérkőzés úgy kezdődött, hogy Zielinski alig két perc múlva vezetést szerzett a Napolinak, a gólt enyhén lesgyanús helyzet előzte meg.

Majd eltelt 4 perc, és Hamsik góljával már 2-0 volt az állás a hazai csapatnak. Egy középpályán eladott labdából indult az akció, egy szép mélységi passzal kiugratták a szlovákot, aki megoldotta a feladatot.

Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, de igazán nagy gólszerzési lehetőségig nem jutott el az Inter, bár Icardi kétszer is helyzetbe került, de Reina biztosan hárított, egyszer pedig rossz döntést hozva lövés helyett a passzt választotta az argentin.

A Nápoly masszívan védekezett, az ellentámadásaiban pedig benne volt a veszély, Gabbiadininek több helyzete is volt, hogy három gólra növelje volna az előnyt.

Az Inter szurkolókat az eredményen túl az is aggaszthatta, hogy Banegát hosszan ápolták térdsérülés miatt, végül kihúzta a szünetig, de a második félidőre már nem jött ki, Eder váltotta.

A vendégek nagy elánnal próbáltak meg visszajönni a meccsbe, ám a gólt megint csak a Napoli szerezte. Egy beívelést Handanovic a hosszú felé tenyerelt, Gabbiadini ért először a labdához, majd egyből a blokkoló védőbe lőtte a beadást, akiről azonban a labda a középen keresztbefutó Insigne útjába került, ő pedig szép mozdulattal pörgetett a levegőből a bal alsó sarokba.

Alig pár percen belül akár a 4. gólját is belőhette volna a Napoli, ám Hamsik a mesterhármas helyett inkább gyengén a kapusba gurított.

A nápolyiak úgy a 60. perctől gyakorlatilag le is tudták a meccset, már csak arra figyeltek, hogy senki ne sérüljön meg a létfontosságú Benfica elleni BL-csata előtt. Az Inter ugyan a hátralévő időben több nagy helyzetet is kialakított, ám Reina jól védett, illetve nem is igazán nem volt benne a levegőben, hogy a vendégek nyílttá tudnák még tenni ezt a mérkőzést. A becsületgól viszont majdnem összejött, ám Perisic ajtó-ablak helyzetben elfejelte a labdát keresztben a kapu előtt.

A győzelemmel a Napoli beérte a negyedik helyen holtversenyben álló Atalantát és Laziót, míg az Inter maradt a nyolcadik helyen, de a forduló végére többen is megelőzhetik.

Rovatok