Index Vakbarát Hírportál

Hogy lehet négyből négy 11-est kihagyni? Nézze csak!

2016. december 5., hétfő 09:11

Várakozás alatt szerepel a Bayer Leverkusen a Bundesligában, mert csak 17 pontot gyűjtött 13 forduló után, amivel a kilencedik helyen áll.

Közrejátszott ebben, hogy a hétvégi bajnokin a Freiburg ellen ismét büntetőt hibázott a csapat.

Chicharito gyenge büntetője

Chicharito az utolsó percben teljesen érthetetlenül gurított erőtlenül középre, ami alátámasztotta az egyenlítő gólt szerző Calhanoglu nyilatkozatát: "fejben nem vagyunk rendben ezekben a pillanatokban."

Valószínűleg tudja, miről beszél a középpályás, mert a Leipzig ellen ő hagyott ki egyet két hete 2-1-es állásnál, Gulácsi Péter óriásit védett, és így könnyebben tudta megfordítani a meccset a Lipcse, és 3-2-re nyertek is.

Aranguiz az Augburg elleni 0-0-s meccsen a 72. percben hibázott, még a negyedik fordulóban, és rá csak azért került a sor, mert négy nappal korábban Chicharito a Frankfurt ellen nem talált be. A Leverkusen 2-1-re kikapott, ha két perccel a vége előtt belövi a mexikói, akkor nyilván egészen más eredmény alakul ki.

Nem merész állítás, hogy legalább 7 ponttal beljebb lehetne a Leverkusen, amivel a hatodik helyen állnának.

A Leverkusen a BL-ben már biztosan továbbjutott a második helyen. Az előző szezonban a tavaszt nyomta Roger Schmidt csapata, miután az Európa Ligából kiesett, meg sem állt a dobogóig. Most sokkal nehezebb dolguk lesz, ha előre akarnak lépni, mert a Lipcse, a Hertha, a Hoffenheim és a Frankfurt is átlag felett szerepel.

Ráadásul a Német Kupában a Sportfreunde Lotte ellen 2-2 után tizenegyesekre került sor, és akkor a harmadosztályú csapat volt a jobb. 

Rovatok