Index Vakbarát Hírportál

Magyarország legrosszabb csapata Újpesten van

2016. december 5., hétfő 16:35

Nincs igazán jó formában az Újpest FC futballcsapata, de a fiókcsapata még rosszabbul teljesít. Az OTP Bank Ligában a hetedik helyen állnak, és augusztus 21-e óta 12 bajnoki meccsükből csak egyet, a Gyirmót elleni idegenbelit tudták megnyerni az újpestiek, 9 döntetlenjük és két vereségük van. Az NB III.-as csapatuk pedig tökutolsó, még pontot sem szerzett.

Nagyon nagy bajban lenne a felnőtt csapat, ha hirtelen az NB III.-asból kellene a keretet feltölteni. Az NB I.-esek közvetlen utánpótlásának számító második csapat a hétvégén az FC Hatvan otthonában kapott ki 6-0-ra. 18 forduló után egészen botrányos mérleggel áll: 0 győzelem, 0 döntetlen, 18 vereség, 15-75-ös gólkülönbség.

Ez a szereplés azért is érthetetlen, mert a keretben akad néhány olyan játékos is, akinek van már NB I.-es tapasztalata. Azt sem lehet mondani, hogy nincsen szerencséje a csapatnak, hiszen a 18 meccséből csak öt olyan volt, amelyen szoros, egygólos vereséget szenvedett.

Azért is különösen aggasztó az Újpest helyzete, mert a CAS két héttel ezelőtti döntése értelmében a jövő nyárig nem igazolhat a klub, elviekben csak saját utánpótlására támaszkodhat az NB I.-ben. Bár még egy fél szezon van a bajnokságból, óriási változásoknak kellene történniük, hogy valami megmozduljon Újpesten.

Rovatok