Index Vakbarát Hírportál

Kezd ráébredni Mourinho, ez a könnyebb út a BL-be

2016. december 8., csütörtök 21:39

A Manchester United 4 győzelem és 2 vereséggel jutott tovább az Európa Liga legjobb 32 csapata közé.

A folytatásban, kilenc meccsen kell tehát olyan eredményt elérnie José Mourinho csapatának, hogy megnyerje a sorozatot, ezzel együtt bebiztosíthatja a helyét a Bajnokok Ligájában.

Mivel az angol bajnokságban nem áll jó helyen a MU, és csak a hatodik, 9 pont a lemaradása a negyedik helyzettel szemben, ezért most már szembetűnő: az EL lenne a könnyebb út a legrangosabb sorozatba.

A Manchester az utolsó fordulóban az ukrán Zoryát verte idegenben, miután a második félidő elején Mkhitarjan, a végén pedig Zlatan Ibrahimovic talált be, miután egy labdaszerzés után mindketten egyedül vezethették a kapusra a labdát. A svéd gólja volt az egyszerűbb, mert előtte nem álltak védők, míg az örményt megpróbálták akadályozni.

A Manchester győzelme Ukrajnában

A MU második lett, vagyis papíron erősebb ellenféllel találkozik a következő körben, de a valóságban talán nem is lenne olyan párosítás, amelyikben az angolok esélytelenebbek lennének.

A nap egyik legnagyobb bravúrját a cseh Plzen mutatta be, amelyik az első negyedóra végén emberhátrányba került, majd mivel az Austria rúgott két gólt, elég reménytelen helyzetből sikerült megfordítani a meccset. A St. Etienne ugyancsak kétgólos hátrányból jött vissza a belga Anderlechttel szemben.

Korhut Mihály csapata, az izraeli bajnok Hapoel Beer Sheva idegenben nagy bravúrt ért el az angol Southampton otthonában, mert egy kaput eltaláló lövéssel 1-1-et játszott, amivel továbbment. Ezzel a balhátvéd lesz a sorozat egyetlen magyar játékosa, aki tavasszal is pályára léphet. Korhutot a 77. percben lecserélték - akkor már előnyben voltak -, csapata az olasz Intert is legyőzte a csoportban. 

Eredmények: 

Rovatok