Index Vakbarát Hírportál

Dárdai mumusa lecsapott csapatára és a rekordra

2016. december 10., szombat 20:31 | aznap frissítve

A Bundesliga 14. játéknapjának szombat esti meccsét a Hertha BSC kapta, és mivel az eddigi eredmények a berliniek kezére játszottak, nagy esélyt is kaptak.

A berliniek hatból hatot nyertek eddig hazai pályán, most azonban nem tudták a rekordjukat tovább javítani és szépíteni, mert a Werder három ponttal távozott a fővárosból.

Az első félidőben mintha a Hertha is érezte volna, mekkora lehetőség előtt állnak, és ez inkább csak enerváltságot, elképzelés nélküli játékot szült. Langkamp kiválása a védelem tengelyéből nyilván nem használt a csapatjátéknak, de ezen kívül is lassú és körülményes volt a játékuk.

Mivel sem lendület, sem ötlet nem volt hazai oldalon, a Werder olykor veszélyes tudott lenni, de Stark nagy hibája is kellett a 41. percben a vendégcsapat vezetéséhez. A 22 éves védő a tizenhatos vonalán belevágta a labdát az őt letámadó Kruséba, a csatár miután megszelídítette a felperdülő a labdát, higgadtan passzolta el a kapus mellett.

A gól egy pillanat felrázta a Herthát, mert Ibisevic jó labdát kapott Stockertől, de a lövése kipattant a kapufáról.

A fordulás után a Hertha nyíltabban, de pontatlanul játszott, és a Werder kontrái veszélyesek voltak, Jarstein kapusnak többször bravúrra is szüksége volt, hogy tartani tudja az állást.

Az 57. percben Dárdai becserélte Mitchell Weisert, aztán a középcsatár Schiebert is, ennél nagyobb erőkkel már támadni sem lehetett volna. Eddig hatszor hozott be a szezonban a magyar edző olyan játékost, aki később eredményes volt a találkozón, ezen az estén azonban semmi sem sikerült.

Kalou vagy Stocker lövésénél Drobny hárított, aki korábban épp a Hertha kapusa volt, Ibisevic pedig mellé fejelt fontos helyzetben.

A Werder eddig egyetlen meccsét sem hozta le a szezonban kapott gól nélkül, ez a rossz sorozat most megszakadt.

Dárdai eddig soha nem győzte le a Werdert, igaz ki sem kapott tőle. 1-1 volt az előző szezonban Berlinben, 3-3 idegenben.

Az egyik berlini kap már azt fejtegette, hogy a Herthának most egy olyan meccse jön, amelyiken igazolhatja, hogy topcsapat. Ha az ilyen kvázi kötelező győzelmet is hozza, akkor feltétlen számolni kell vele a folytatásban.

Nos, a várt siker elmaradt, de ettől még harmadik helyen áll a berlini klub, igaz a kedvező esély, hogy 3 pontra csökkenjen a távolság az újonc Lipcse és köztük, nem jött össze.

A következő fordulóban épp egymással játszik a két csapat - Lipcsében. Az ottani vesztes kisebb gödörbe kerülhet az év végére.

Rovatok