Index Vakbarát Hírportál

Nagy meccset hozott a torinói derbi

2016. december 11., vasárnap 17:02 | aznap frissítve

A Torino-Juventust a csatárok derbijének is nevezhették volna, hiszen az egyik oldalon a nyáron 90 millió euróért vett Higuain – az előző szezon gólkirálya –, illetve a mostanában nagy formában focizó Mandzukic vezette a támadósort, míg a Torinónál az év olasz felfedezettje, Andrea Belotti a legnagyobb sztár manapság. A 22 éves, stílusában és testalkatában Vierire emlékeztető csatár 10 bajnoki gólnál járt a meccs előtt, a kivásárlási ára pedig 100 millió eurónál.

A meccset a Juventus a bajnokság éllovasaként kezdte, míg a Torino a 7. helyen állt. Az első félidő kifejezetten élvezetes futballt hozott, a Juventus több gólt is szerezhetett volna az első negyedórában, ugyanakkor Rugani közben megúszott egy sárgát/pirosat Belotti lerántásáért. Aztán egy szép jobboldali Torino támadás végén a beívelés megtalálta a röviden érkező Belottit, aki simán kibújt a kétségbeesetten igyekvő Lichtsteiner szorításából, és a hosszú alsó sarokba fejelt.

A hideg zuhany nem fogta meg különösebben a Juventust, és a bajnok 12 perc múlva kiegyenlített Higuain révén. Az akció Cuadradótól indult, aki Mandzukichoz passzolt, a horvát egy szerencsés/zseniális sarkazással Higuain elé tálalt, az argentin pedig egy szerencsés/zseniális mozdulattal a földre rúgta az enyhén pattogó labdát, ami így átperdült a kimozduló Hart felett. 

A második félidőt úgy kezdte a Juventus, hogy percek kérdésének tűnt a gól, ám a Torinó kihúzta a kritikus időszakot és szép lassan átvette az irányítást. Mindkét edző igyekezett cserékkel belenyúlni a meccsbe, de Allegri legnagyobb húzása talán az volt, hogy fennhagyta az igen fáradt benyomást keltő Higuaint. És mennyire igaza volt. Az argentin ugyanis megszerezte a Juventusnak a vezetést, gólja parádés csatárteljesítmény volt, abból a fajtából, ami még a 90 milliós árcédulát is igazolja.

A ráadás perceiben egy ún. tűzijáték végén Pjanic is szerzett egy gólt, végkép eldöntve a mérkőzést (3-1).

A vasárnap korábban, fél egykor rendezett mérkőzésen a Napoli idegenben játszva is nagyon elverte a Cagliarit, Dries Mertens mesterhármassal vette ki a részét az 5-0-ás sikerből, a belga mellett Zielinski és Hamsik is betalált. A lengyel gólja különösen szépre sikerült.

A Bologna-Empoli legnagyobb örömhíre számunkra, hogy Nagy Ádám visszakerült a Bologna kezdőcsapatába, sőt végigjátszotta a mérkőzést. Nagy nélkül nem igazán ment mostanában a csapatának, sajnos ma vele sem brillíroztak a gyengécske Empoli ellen, de legalább nem kaptak ki, a mérkőzés ugyanis 0-0-ás döntetlent hozott.

A Palermo magyarjai nélkül száguldott tovább a kiesés felé, bár Sallai az utolsó 20 percre beszállt, de sokat nem tudott segíteni csapatán. Most a Chievo kalapálta el őket 2-0-ra, Palermóban. Talán egy váltás a kispadon jót tenne nekik, idén még csak a harmadik edzőjüknél járnak, mármint az idei szezonban, mert a naptári évben hétnél.

Az Atalanta-Udinese nagy meglepetésre 3-1-es vendéggyőzelmet hozott, a szezon kellemes csalódását jelentő bergamóiak kipukkadni látszanak.

Olasz bajnokság, 16. forduló:

szombaton játszották:

Crotone-Pescara 2-1

Sampdoria-Lazio 1-2

vasárnapi mérkőzések:

Cagliari-Napoli 0-5

Torino-Juventus 1-3

Bologna-Empoli 0-0

Palermo-Chievo 0-2

Atalanta-Udinese 1-3

Este rendezik (20:45):

Internazionale-Genoa

hétfőn rendezik:

Fiorentina-Sassuolo

Roma-AC Milan

Rovatok