Index Vakbarát Hírportál

PSG–Barcelona, Bayern–Arsenal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében

2016. december 12., hétfő 12:19 | aznap frissítve

Kisorsolták a Bajnokok Ligája 2016/17-es szezonjának párosításait a csoportkörök után. A legjobb 16-ban egy oda-visszavágó után egyenes kieséses rendszerben jutnak tovább a csapatok a legjobb 8 közé. A sorsolást Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója felügyelte, a sorsolásban Ruud Gullit segített neki.

Lássuk a párokat (elől a csoportmásodikok):

A csapatokat két kalapból sorsolták, a csoportelsőkhöz egy-egy csoportmásodikat.

A csoportelsők:

A második kalapban az alábbi csapatok szerepeltek:

Marchetti méltatta a Dortmundot, amely annyi gólt rúgott a csoportkörben, mint más csapat még soha azelőtt, és kiemelte a Sevillát is, amely az idén nem fogja tudni megvédeni az EL-címet, hiszen a BL-ben folytatja.

Tehát a csoportkör első helyén végzett csapatok a második helyen végzett csapatokat kapták, azzal a feltétellel, hogy azonos csoportból továbbjutók nem kerülhettek össze, és az azonos országból érkező csapatok sem játszhatnak egymással.

A nyolcaddöntő programja

február 14., kedd:

Benfica (portugál)-Borussia Dortmund (német) 20.45

Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

február 15., szerda:

Real Madrid (spanyol)-Napoli (olasz) 20.45

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 20.45

február 21., kedd:

Manchester City (angol)-AS Monaco (francia) 20.45

Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

február 22., szerda:

FC Porto (portugál)-Juventus (olasz) 20.45

Sevilla (spanyol)-Leicester City (angol) 20.45

visszavágók:

------------

március 7., kedd:

Napoli (olasz)-Real Madrid (spanyol) 20.45

Arsenal (angol)-Bayern München (német) 20.45

március 8., szerda:

Borussia Dortmund (német)-Benfica (portugál) 20.45

FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45

március 14., kedd:

Juventus (olasz)-FC Porto (portugál) 20.45

Leicester City (angol)-Sevilla (spanyol) 20.45

március 15., szerda:

AS Monaco (francia)-Manchester City (angol) 20.45

Atlético Madrid (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 20.45

A Manchester City jó előjelekkel várhatja a Monaco elleni meccseket, hiszen francia csapat ellen az utolsó három meccsén nem kapott ki, 1 győzelem és 2 döntetlen a mérlege. Az Arsenal már nem ennyire derűlátó, ami a múlt eredményeit illeti. 2005-ben, 2013-ban és 2014-ben is kiesett a Bayern Münchennel szemben az egyenes kieséses körben.

És akkor a Leicester City, amelyre nehéz feladat vár a Sevillával szemben, ugyanis még sosem nyert spanyol klub ellen, egy döntetlen és 3 vereség áll a neve mellett.

A Juventus–Porto összecsapás az olasz klub számára idéz kellemesebb emlékeket, eddigi három meccs egyikén sem kapott ki: 1 győzelem és 2 döntetlen a mérlege, az 1984-es KEK-döntőben is találkoztak. A Real kétszer játszott a Napolival korábban, és egyszer nyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak.

A negyeddöntőtől kezdve ezek a megkötések már nem lesznek.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit 2017. február 14–15-én és 21–22-én rendezik, a visszavágókat pedig március 7–8-án és 14–15-én játsszák. Két nappal később, március 17-én már a negyeddöntő párosításait sorsolják.

Sorsoltak az Európa Ligában is. Nikolics Nemanja csapata, a Legia az Ajaxot kapta, Korhut Mihály a Hapoel Beer-Sevával pedig a török bajnok Besiktassal találkozik majd.

A párosítások közül kiemelkedik a Villarreal és a Roma, a Manchester United és a St. Étienne, valamint a Borussia Mönchengladbach és a Fiorentina összecsapása. A manchesteri együttes francia sztárja, Paul Pogba különösen nagy izgalommal készülhet a St. Étienne elleni párharcra, ugyanis bátyja, a guineai válogatott Florentin a francia csapat hátvédje.

A nyolcaddöntőbe kerülésért kiírt párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorozat fináléjának május 24-én a svédországi Solna ad majd otthont.

Az első mérkőzéseket 2017. február 16-án, a visszavágókat február 23-án játsszák.

Rovatok