Index Vakbarát Hírportál

Tévez parádés tekerésével dőlt el az argentin Superclásico

2016. december 12., hétfő 10:39 | aznap frissítve

Nagyszerű, hatgólos meccsen nyert 4-2-re a Boca Juniors, a Superclásicónak nevezett derbin a River Plate ellen, az argentin futballbajnokság 13. fordulójában. A győzelemben elévülhetetlen érdemeket szerzett a Juventus egykori kiváló csatára, Carlos Tévez. Két gólt lőtt, a mindent eldöntő harmadikat pedig látványosa tekerte be a bal felső sarokba.

A Boca a 14. percben szerzett vezetést, de azt a River Plate még az első félidőben, mindössze hat perc alatt megfordította. Ekkor jött Tévez, előbb a 62. percben egyenlített, majd a 81. percben következett a parádés gólja.

A meccs legvégén, a 94. percben Centurión szerezte a Boca negyedik gólját, amellyel a Buenos Aires-i klub a tabella élére ugrott.

Tévez a Corinthianstól érkezett Európába, előbb a West Ham, majd Manchester United és a Manchester City futballistája is volt, két szezont játszott a Juventusban. 2015-ben igazolt haza, a Boca Juniorsba, eddigi 33 argentin bajnokiján 13 gólt szerzett. Tévez eddig négy országban nyolc bajnoki címet nyert.

Rovatok