Index Vakbarát Hírportál

Nainggolan betekerte, a Roma megverte a Milant

2016. december 13., kedd 09:00 | aznap frissítve

Az AS Roma nyerte az üldözők harcát az olasz bajnokságban, miután hétfő este a belga Radja Nainggolan góljával megverte az AC Milant. A Rómában rendezett mérkőzésnek komoly tétje volt, a két csapat ugyanis azonos pontszámmal várta a fordulót a második helyen. A győztes tartotta volna 4 pontos hátrányát a vasárnap nyerő Juventushoz képest, míg a vesztes 7 pontra leszakad.

A meccset a Milan kezdte jobban, sőt Lapadula révén egy büntetőt is kiharcolt a 27. percben.  A labda mögé Mbaye Niang állt, ami azt jelentette, hogy mindkét csapat szurkolótábora egyformán reménykedhetett. A francia ugyanis a legutóbbi 6 tizenegyeséből csak 3 lőtt be. A sikeres kísérletek száma maradt 3, Wojciech Szczesny hárította a lövést, Niang pedig a mérkőzés után megígérte, hogy nem próbálkozik tovább ebben a műfajban.

A Roma viszont próbálkozott, illetve személy szerint Nainggolan, aki a 62. percben megindult, és úgy húszról egy szép nagy gólt lőtt ballal a kapu jobb oldalába. Szokásával ellentétben nem erőből, hanem okosan csavarva. Ezzel el is dőlt a meccs, a Roma készülhet a szombati, Juventus elleni csúcsrangadóra, ahol győzelem esetén akár 1 pontra megközelítheti a bajnokot.

Olasz bajnokság, 16. forduló

Hétfői mérkőzések:

Rovatok