Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám lett a meccs embere a Bolognában

2016. december 14., szerda 20:25

Miután két egymást követően mérkőzésen kihagyták, a vasárnapi Empoli elleni bajnokin ismét a kezdőcsapatba nevezték a Serie A-s Bolognában Nagy Ádámot. A magyar játékos visszatérése remekül sikerült: bár nyerni nem tudott Roberto Donadoni csapata, így is jobb eredményt értek el, mint az elmúlt két körben. Az Atalanta és az Udinese elleni, lőtt gól nélkül elvesztett meccsek után most döntetlent játszottak – igaz, gólt ezúttal sem sikerült szerezni.

Nagy Ádám ennek ellenére nem lehetett túlságosan csalódott a 0-0 után, ahogy vele sem a Bologna-drukkerek. A klub honlapján ezúttal ugyanis őt látták a legtöbben a meccs legjobb bolognai játékosának. Nagy a szurkolói szavazatok 55 százalékát kapta – szúrta ki az mno.hu. A magyar játékos mögött Ladislav Krejci 14,9 százalékkal és Mattia Destro 11,4 százalékkal  végzett.

Igaz, a szurkolói szavazás megnyerésén kívül Nagynak sok oka mostanában nem lehet az örömre. A játékosként vb-t nyert Donadoni csapata csak a 16. helyen áll a 20 csapatos bajnokságban, bár 17 pontjával biztonságos távolságban van a 18., már kieső helyen álló Crotonétól, amely csak 9 pontot szerzett. Igaz, a 6 pontjával tökutolsó Palermo elleni november 20-i 3-1-es győzelmet leszámítva szeptember óta nyeretlenek.

Rovatok