Index Vakbarát Hírportál

Egy védő, és nem Ronaldo szerzi a Real legfontosabb góljait

2016. december 14., szerda 10:27

A Real Madrid védője, Sergio Ramos a Depor ellen is fontos gólt szerzett a hétvégén, mert a 92. percben a fejesével nyerték 3-2-re a meccset. Mivel ez csak egy szimpla bajnoki volt, csak arról határozott, hogy a Real továbbra is hat ponttal vezeti a bajnokságot a Barcelona előtt.

Érdemes viszont visszanézni, hogy Ramosnak hány meccset befolyásoló gólja volt az utolsó másodpercekben.

Ha csak december harmadikáig nézünk vissza, máris ott van a Clasico, amikor remekül érkezett egy szabadrúgásra, és egyenlített Barcelonában (1-1). Vagyis már akkor is ő volt az a játékos, aki a 6 pontos távolságot tartotta a két klub között.

És akkor jöjjenek a kupák

A májusi BL-döntőn is eredményes volt, de mivel a 15. percben ért a labdához, az a találat messze nem volt annyira katartikus, mint mikor a 2014-es lisszaboni BL-döntőn a 93. percben fejelte be a labdát a kapuba egy szöglet után.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ugyanabban az évben a Real Bayern elleni elődöntőjén kétszer bólintott egymás után, és a huszadik percre lényegében lezárta a müncheni meccset és a továbbjutást Guardiola csapatával szemben. (4-0 lett a vége.) 

Ha pedig hozzátesszük, hogy az idén augusztusi Sevilla elleni Szuperkupa-döntőn is ő alakította 2-2-re a meccset a Sevilla ellen a 93. percben, máris négy meccset összeszámoltunk, amikor kizárólag a hajrában nagyot lendített csapatán. A Sevillát egyébként a hosszabbításban 3-2-re verték, a harmadik Real-gólt egyébként szintén egy védő, Carvajal szerezte.

Rovatok