Index Vakbarát Hírportál

6,2 milliót keres a futballválogatott védője

2016. december 16., péntek 14:34

A magyar válogatott védője, Lang Ádám klubcsapatában, a francia Dijonban havonta húszezer eurót (6,2 millió forint) keres, derül ki a L'Equipe kereseti listájából.

A legjobb fizetést 1,1 millió eurót (343 millió forint) Thiago Silva, a Paris Saint-Germain játékosa kapja a francia bajnokságban (Ligue 1).

A második és harmadik legjobban kereső is PSG-s. Az argentin Ángel Di María havi 900 ezer eurót (281 millió forint), az uruguayi Edinson Cavani és a brazil Thiago Motta 800 ezer eurót (250 millió forint) kap havonta, írja az MTI.

A PSG játékosai közül további három, Javier Pastore, Blaise Matuidi és Marco Verratti található még a legjobb tízben, az első, nem a PSG-ben szereplő focista az AS Monaco csatára, a kolumbiai Radamel Falcao, aki 600 ezer eurós (187 millió forint) keresetével a hetedik helyen áll.

A Dijonban futballozó, válogatott Lang Ádám havi 20 ezer eurót (6,2 millió forint) vihet haza. Összehasonlításképpen: a legjobban kereső csapattársa, a Lille kölcsönjátékosaként szereplő Marvin Martin havi 180 ezer eurót (56 millió forint) keres.

Rovatok