Index Vakbarát Hírportál

Kapuralövés nélkül vergődött Dárdai Herthája

2016. december 17., szombat 17:21

A német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati rangadóját az RB Leipzig és a Hertha BSC játszotta. A játéknap előtt a hazai pályán szereplő újonc a második helyen állt, míg a berlini klub a negyedik volt.

Mindkét csapat váratlan vereséggel várta a meccset, a Lipcse az Ingolstadt otthonában maradt alul az előző fordulóban 1-0-ra, míg a Hertha hazai pályán botlott a Werder Bremennel szemben, és ugyanilyen arányban kapott ki.

A Lipcse nagy lendülettel kezdte a meccset, Jarsteinnek többször védenie kellett, míg a másik oldalon Plattenhardtnak ugyan volt egy kedvező pozícióból elvégzett szabadrúgása, elakadt a sorfalban, ezért Gulácsi Péternek védenie sem kellett.

A fölényben játszó Lipcse a 41. percben szerezte meg a vezetést, Timo Werner kapott jó labdát Keitától, és két védő között laposan, 9 méterről a jobb kapufa mellé gurított.

A második félidőben is az RB volt fölényben, Dárdai csapata leginkább a védekezéssel volt elfoglalva. A 62. percben egy jobb oldali szöglet után Willi Orban egyedül érkezett a kapu elé, és 7 méterről tiszta helyzetből fejelhetett. Nagy védekezési hiba volt, a középhátvédet nem kísérte senki. Jarstein ugyan beleért a labdába, de kiütni nem tudta.

A 79. percben belőtte harmadik gólját a hazai csapat, de mivel Orban lesen volt, nem adták meg a találatot.

Három perccel később a Hertha első szögletét lőhette, de a lecsorgó labdát nem sikerült kapura juttatni, ehelyett Esswein megfaragta.

A Lipcse így átvette a vezetést a tabellán - a Hertha negyedik -, vasárnap játszó Bayernen így nyomás lesz Darmstadtban. A két csapat szerdán egymással játszik Münchenben, méltó szezonzáróra van kilátás.

Gulácsi Péternek ez volt az ötödik kapott gól nélküli meccse.

Huszti Szabolcs egy félidőt kapott a Frankfurtban, amelyik nyolc veretlen meccs után kapott ki, miután Meier büntetőt hibázott. 

Eredmények:

Tabella:

Rovatok