Index Vakbarát Hírportál

Messi egy perc alatt kétszer megőrjített négy védőt

2016. december 18., vasárnap 23:04

A Barcelona a második félidőben gálát rendezett a katalán derbin, és így 4-1-re verte az Espanyolt. Luis Suárez duplázott, de Lionel Messi őrjítette meg az ellenfelet cseleivel.

A Barca a 18. percben szerzett vezetést, Luis Suárez volt elég harcias Iniesta hosszú indításnál. A védője lepattant róla, ő meg elgurított a kapus lába mellett a hosszú alsóba.

Az Espanyol elég jól védekezett egy óráig, támadásokat nem is nagyon épített, aztán teljesen szétesett a második félidő közepén. A 68. percben Iniesta vesztett majd szerzett vissza labdát, amit Messihez tett. A csatár köténnyel indított, aztán nagyon kis területen húzogatva még négy védőn húzta át magát. A kapura lövése nem volt pontos, de L. Suárez jó ütemben érkezett, és kapuba passzolt.

Egy perc múlva megint Messi jött lendületbe, a 16-osnál átverekedte magát négy védőn, de gólt ekkor sem lőtt, Jordi Alba érkezett balról és lőtt keresztbe.

Az Espanyol a 79. percben tudott szépíteni egy kontrából, mert a Barca az ellenfél 16-osánál belebonyolódott a trükkös támadásépítésbe. A gyorsan végigvitt támadást az üresen érkező David Lopez fejezte be góllal.

A meccs ráadásperceiben aztán Messinek is összejött a gól, a jobb szélről érkezve Suárezzel kényszerítőzött. Messi egy nagyszerűen felpörgetett passz után egy ütemtelen kötényt adott a kapusnak.

A Barcelona győzelmével a spanyol bajnokság második helyén áll 16 forduló után, három pont a hátránya az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Real Madriddal szemben.

Primera División, 16. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok