Index Vakbarát Hírportál

Szenvedett a Real a klub-vb-döntőben, aztán Ronaldo lesimázta

2016. december 18., vasárnap 14:01

Végig óriási fölényben játszott ugyan a Real Madrid, de csak a hosszabbításban tudta legyőzni a japán Kashima Antlerst a klubvilágbajnokság döntőjében. A BL-győztes spanyol csapat ezzel 2014 után másodszor lett klubvilágbajnok.

A meccset a spanyolok kezdték jobban, és bár folyamatosan többet támadtak, mint a japánok, a vezetést jelentő gólt egy szerencsés helyzetből szerezték meg. Luka Modric távoli lövése pont Karim Benzemához pattant ki a kapusról, a francia pedig közelről nem is hibázott.

A Real a gól után sem vett vissza a tempóból, de elhúzni nem tudott. Sőt, a Kashima szinte a semmiből meg is fordította a döntőt: előbb az első félidő végén egy lecsorgó labdából, majd a második elején egy kisebb szóló és egy hatalmas lövés után talált be Sibaszaki Gaku.

A hátrány rendesen felrázta a madridakat, az utolsó 40 percben szinte csak ők támadtak- A 60. percben Cristiano Ronaldo egy teljesen jogosan megítélt büntetőből kiegyenlített. Nem sokkal később duplázott is a portugál, de a második gólját les miatt érvénytelenítették. A végére jutott egy nagy Keylor Navas-védés, és egy kisebb mázli is a Realnak: Sergio Ramos egy teljesen egyértelműen sárga lapos helyzetben nem kapta meg a második sárgáját. A bíró Janny Sikazwe elsőre a zsebéhez is nyúlt, de meggondolta magát, így a Real 11 emberrel fejezhette be a meccset.

A hosszabbításban a nemrég negyedik Aranylabdájával díjazott portugál ismét betalált, Benzema tökéletes indítása után lőtte el a japán kapus mellett a 98. percben. Három perccel később a japán egy beadás után hatalmas kapufát fejeltek, de ennél közelebb nem jártak az egyenlítéshez. A mindent eldöntő gólt is Cristiano Ronaldo szerezte, Toni Kroostól legalább akkora labdát kapott, mint Benzemától, ami után 10 méterről lőtt a kapuba, mesterhármast elérve.

A Real Madrid ezzel sorban 37 meccse veretlen, utoljára még áprilisban, a Wolfsburg ellen kaptak ki.

A bronzérmet a kolumbiai Atlético Nacional szerezte meg, miután 2-2-es döntetlen után büntetőkkel legyőzte a mexikói Club Américát.

Eredmények

döntő

Kashima Antlers (japán)-Real Madrid (spanyol)  2-4 (1-1, 2-2, 2-4)

3. helyért

Atlético Nacional (kolumbiai)-Club América (mexikói) 2-2 (2-1) - tizenegyesekkel: 4-3

Rovatok