Index Vakbarát Hírportál

Mesterhármas után mesternégyes: őrület a Serie A-ban

2016. december 18., vasárnap 17:31

Őrült meccset hozott a Napoli–Torino, amin Dries Mertens olyat tett, amit 21 éve senki a Serie A-ban. Egymás után két meccsen szerzett mesterhármast, illetve most négyet is rúgott.

A belga Mertens a múlt héten a Caglarinak lőtt három gólt. Most is elég gyorsan megvolt ennyivel, már a 13. percben betalált, majd a 18.-ban és a 22.-ben is. Az elsőnél jól érkezett egy beadásra, a másodikat 11-esből szerezte, a harmadikat pedig begyötörte, miután Hart kapusról, majd egy védőről is kijött a labda.

Ezzel megismételte Batistuta teljesítményét, aki az 1994/95-ös szezonban volt képes egymás után mesterhármasra. Azóta senki a Serie A-ban. Mertens a 80. percben még egy gólt szerzett, ezzel volt 5-2 az állás. A Napoliból még Chiriches volt eredményes tíz perccel korábban, a Torinóból pedig Belotti és Rosettini talált be. A vége 5-3 lett, mert a csereként beállt Falqué a 84. percben belőtte a Torino 11-esét.

A Bologna is simán, 3-0-ra nyert az utolsó előtti Pescara ellen. Nagy Ádám végig a pályán volt, a 22. percben kapott egy sárga lapot.

Serie A, 17. forduló:

később:

Genoa-Palermo 20.45

Lazio-Fiorentina 20.45

szombaton játszották:

Rovatok