Index Vakbarát Hírportál

Megroggyant a szlovák első osztályú fociklub a Priskinékkel való balhé után, visszalépnek

2016. december 21., szerda 19:08 | aznap frissítve

A Spartak Myjava 2017. január 1-től visszalép a Fortuna-liga 2016/2017-es szezonjából,írja Paraméter.sk. A futballcsapat jelenleg a hatodik a 12 csapatos szlovákbajnokságban. 

Ez ugye pont az a hely, amelyen a Mezőkövesd áll a magyar bajnokságban, és micsoda különbség!

Pavol Halabrín, a klub vezetője megerősítette a lapnak a hírt, mint mondta, már a játékosokat is értesítették erről, „szabadon távozhatnak a csapattól és mindenben segítségükre leszünk ezzel kapcsolatban. Nem tartozunk pénzzel a játékosainknak. A decemberi bérüket január folyamán folyósítjuk a számukra“.

Azt mondta, nem egyik pillanatról a másikra döntöttek így, nem voltak benne biztosak, hogy odatartoznak. Ahogy látja, Szlovákiában a labdarúgás nem megy a jó irányba, „az állam sem támogatja kellőképpen pénzzel a labdarúgósportot, ahogy a labdarúgó szövetség és a média támogatása sem igazán erős. A nézők részéről sem igazán jobb a helyzet”. 

Radványi Miklós edző szerint a Slovannal lejátszott mérkőzés után már sejtett valamit, „amelyen a játékosok egymásnak ugrottak (...) A pályán lezajlott konfliktus miatt ugyanis épp olyan pénzbüntetéssel sújtott bennünket a szövetség, mint a Slovant. Holott a pozsonyiaktól két játékost, tőlünk csak egyet állított ki a bíró. Halabrín akkor azt mondta nekem, így nem érdemes a futballba fektetnie a pénzét”.

Rovatok