Index Vakbarát Hírportál

Az év edzőváltása: Pintér Attila a Felcsútért sír majd tavasszal

2016. december 22., csütörtök 16:28

Bejelentették, Pintér Attila az első osztályú Mezőkövesd edzője a felcsúti Puskás Labdarúgó Akadémiához szerződik. Ezt a felcsúti klub hivatalos honlapja is megerősítette. Pintér hároméves szerződést írt alá.

Pintér Vincze Istvánt váltja a labdarúgó NB II.-ben szereplő Puskás Akadémia vezetőedzői posztján.

"A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton. Szeretem a kihívásokat, a nagy feladatokat, így nem is volt kérdéses, hogy három évre elvállaljam a megbízást. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk valósítani célkitűzésünket, ami nem lehet más, mint a feljutás."

Pintér Attila beszélt korábbi csapatáról, a Mezőkövesdről is.

"Szeretném nagyon megköszönni Tállai András elnök úrnak és Bocsi Anna ügyvezetőnek, amiért minden támogatást megadtak, hogy sikeresek legyünk. Köszönöm, hogy hozzájárultak távozásomhoz. Olyan pozícióban hagyom ott a csapatot, hogy a kitűzött céljaikat teljesíteni tudják. Köszönöm a játékosoknak a kiváló munkát, nélkülük nem itt tartanánk. Örülök, hogy velük dolgozhattam."

Pintér tavaly vette át az akkor még másodosztályú Mezőkövesdet, a feljutást emlékezetesen sírósan ünneplős interjúja már most örök klasszikusa a magyar labdarúgásnak. A Mezőkövesd akkor ötödik volt, innen jutottak fel másodikként.

Hogy a mostani hír mennyire fedi a teljes valóságot, nem tudható, hiszen Pintér kedden még éppen a Nemzeti Sportnak azt mondta, ő legutóbb hónapokkal ezelőtt járt Felcsúton, „akkor is a Videoton mérkőzésén. A klubtól engem senki sem keresett meg, egyetlen vezetővel sem beszéltem.” 

Rovatok