Index Vakbarát Hírportál

Ezután mondja bárki, hogy az angol a világ legjobb bajnoksága

2016. december 27., kedd 11:31 | aznap frissítve

Tény, a hétfői Watford-Crystal Palace mérkőzést barokkos túlzás volna a forduló csúcsrangadójának nevezni, de az alábbi jelenetsor így sem fest túl hízelgő képet az angol bajnokságról. Bár úgy is fel lehet fogni, hogy igazi egyérintős futballt láthatott a közönség. Apróbb  bökkenő, hogy a két csapat játékosai felváltva értek a labdához, illetve egyetlen céljuk az volt, hogy minél messzebbre juttassák azt.

A meccsen végül igazságos 1-1-es döntetlen született. További említésre érdemes momentum, hogy a Crystal Palace kihagyott egy büntetőt Benteke révén, pontosabban Heurelho Gomes védett, a brazil kapus ezzel 30-ból 9 tizenegyest fogott az angol bajnokságban, aminél csak David Seaman rendelkezik jobb mutatóval (32%, 22-ből 7 védett).

Illetve amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a mérkőzés után a Palace frissen kinevezett edzője, az angol válogatott éléről kétes ügyei miatt egy mérkőzés után lemondatott Sam Allardyce büntetést kért a hazaiak kabalafigurájára a szövetségtől. Harry a darázs ugyanis a lefújást követően egy műeséssel cukkolta Zahát, aki a meccsen hasonló módon próbált büntetőhöz jutni, legalábbis a bíró szerint.

Rovatok