Index Vakbarát Hírportál

Hazard nagyon közel volt az év góljához

2016. december 27., kedd 10:12

A Chelsea 3-0-ra verte a Bournemouth csapatát az angol bajnokság karácsonyi dömpingjének hétfői meccsén. A londoniaknál Pedro két gólt szerzett, ám a meccs embere így is egyértelműen Eden Hazard volt. A belga gyakorlatilag azt csinált a vendégek védőivel, amit akart, óriási kedvvel játszott, és szinte minden sikerült is neki.

A parádézás jegyében a 29. percben egy egészen arcátlanul trükkös lövéssel is megpróbálkozott. Rabonázva, a támaszkodó lába mögött keresztbe rúgva lőtt kapura egy elé csorgó labdát úgy 18-ról, a kísérlet egyértelműen gólt érdemelt volna, de Artur Boruc valahogy kitornázta a labdát a léc alól.

Ez még Henrih Mhitarjan csodagólját is verte volna, ha bemegy. Hazard a mérkőzésen 13 alkalommal próbálkozott sikeresen cselezéssel, ami az elmúlt három szezont tekintve rekord az angol bajnokságban. A Bournemouth védői valószínűleg az első perctől azt várták, mikor lesz vége a meccsnek. 

Hogy milyen pánikot okozott a belga feltűnése az ellenfél kapujánál, az a Chelsea második gólját megelőző eseményekből is tökéletesen látszott. Négyen próbálták meg útját állni a tizenhatoson belül, de ő mindenkit otthagyott egy csellel, ez egyikük pedig még fel is rúgta.

A tizenegyest aztán maga lőtte be a jobb alsóba. Ezzel ment el 2-0-ra a Chelsea (a Bournemouth-nak pedig a reménye az egyenlítésre). Végül a hazaiak rúgtak még egy harmadikat, a győzelemmel pedig 12 meccsesre nyújtották sikerszériájukat, megdöntve az eddigi klubrekordot. Conte csapata annak ellenére simázta le a meccset, hogy két talán legfontosabb játékosa, Diego Costa, illetve N'Golo Kante eltiltás miatt kihagyni kényszerült a mérkőzést. Az olasz edző sokakat meglepve igazi csatár nélkül állt fel a meccsen, de ez a számítása is bevált, ahogy az utóbbi időben szinte minden.

Conte elégedett

Antonio Conte vezetőedző jó üzenetként értékelte csapata győzelmét. "Ma küldtünk egy jó üzenetet, mert azt hiszem, sokan úgy gondolták, két nagyon fontos játékosunk nélkül pontokat veszítünk. Nem így történt, és rendkívül elégedett vagyok, mert ez is azt mutatja, hogy a keret minden tagjára számíthatok. (...) Nem könnyű egymás után tizenkét mérkőzést nyerni ebben a bajnokságban. Ez egy fantasztikus sorozat, de fontos, hogy folytatni tudjuk. Újabb kemény meccs vár ránk, amelyre szintén nagyon jól fel kell készülnünk, mert most minden csapat minket akar megverni." (MTI)

Rovatok