Index Vakbarát Hírportál

Conte a tenyeréből eteti az angol sajtót

2016. december 28., szerda 11:21

Antonio Conte pár hónap alatt meghódította Angliát. A Chelsea 12 meccses győzelmi szériával vezeti a minden idők legnehezebbjének titulált bajnoki évadot, de legalább ekkora eredmény, hogy az olasznak a mindenkivel szemben kritikus, sőt időnként már inkább destruktív angol sportsajtót is sikerült az ujja köré csavarnia.

A Bournemouth elleni mérkőzés előtt az olasz menedzser ismét tanújelét adta kivételes taktikai érzékének, ugyanis pár újságírót meginvitált egy meccs utáni sörözésre a Chelsea edzőközpontjától nem messze lévő törzshelyére, a The Plough Pubba.

A BBC riportere, John Southall, aki az egyike volt a szerencsés meghívottaknak, így számolt be az élményeiről:

„Egy nagyon élvezetes órát töltöttünk el a társaságában. Pár újságírót meghívott egy karácsonyi italra a sajtótájékoztatója után. Úgyhogy lementünk a helyi pubba, a The Plough-ba, ami alig egy sarokra van az edzőközponttól, és ő mindenkinek fizetett egy sört.”

Az egész nagyon hangulatos volt, nagyon közvetlen volt velünk, személyes és nyitott. Elmondta, mit változtatott a klubnál, mind a pályán, mind azon kívül. A játékosok pontosan tudják, hányadán állnak vele, hogy mit várnak tőlük. Nekem úgy tűnik, nagyon jól kezeli az embereket, ami meglátszik a játékosokkal és a sajtóval való kapcsolatán is.

Persze Conte sármja és a közvetlensége semmire sem lenne elég az eredmények nélkül. 12 zsinórban nyert meccs után, amiken összesen 2 gólt kapott a csapata, viszont nehéz volna megkérdőjelezni az elképzeléseit.

Így aztán, bár Angliában élből kiröhögnek mindenkit, aki nem négy védővel játszik, Conte háromvédős rendszerét tátott szájjal csodálják. Eközben a játékosok életük formájában futballoznak, a cserepadra szorulók zokszó nélkül küzdenek, hogy bizonyíthassanak, a nyári érkezők pedig tökéletesen igazolták, hogy miért volt rájuk szükség.


Rovatok