Index Vakbarát Hírportál

20 ezer nézőnél többet érdemelnénk

2015. szeptember 16., szerda 15:13

20126, ennyi néző ment ki a Wolfsburg Bajnokok Ligája meccsére a CSZKA Moszkva ellen. Panaszkodott is emiatt Klaus Allofs sportigazgató, hogy ez a csapat komolyabb hátteret igényelne.

Igaz 124 ezres a város, vagyis a helyi népesség hatoda ott volt az arénában, de persze így nem lehet vizsgálni a kérdést. Kivált, mert 1200 menekültet hívtak meg az első BL-meccsre.

A Bild radikálisan közelítette meg a helyzetet, amikor szóvá tette, hogy a harmadosztályú Magdeburg az Osnabrück elleni bajnokira is ki tudott vinni 15 ezer nézőt a stadionba.

A lap megemlíti, nincs könnyű helyzetben a város, mert a régió legnagyobb múltú és legnépszerűbb csapata a Braunschweig, míg a keletiek leginkább a már említett Magdeburgért rajonganak, de a környékbeliek a Hannovert is sokkal inkább a szívükhöz közel állónak érzik.

A Wolfsburg a Manchester Uniteddel van egy csoportban, az angolokkal szemben biztosan telt ház, vagyis 29 ezer néző lesz, ahogy a bajnokikon általában. A holland PSV ellen ugyanakkor nem valószínű.

Rovatok