Index Vakbarát Hírportál

Ekkora gólt talán nem is látott a BL soha

2015. szeptember 16., szerda 23:46

A BL 2. napján nem volt horrorsérülés, de volt drukkerverés, rengeteg gól és remek meccsek.

Roma-Barcelona 1-1

A Barca esélyesként lépett föl az Olimpicóban, és korán vezetést is szerzett, amikor Rakitic Suarez fejére tette a labdát, aki másfél méterről be is tudta stukkolni. A Roma nem igazán volt meccsben, de Florenzinek hála kiegyenlített: a csatárból lett jobbhátvéd a felezővonalat átlépve felnézett, és berúgta a labdát a kapuba. Ter Stegen kapus messziről iszkolt vissza, aztán amikor már azt hitte, megúszta, a kapufáról bepattant a labda. Zseniális gól volt, a BL-történet egyik legjobbja.

A Barca a szünet után nyomott, sok helyzetet kidolgozott, de nem tudott betalálni, maradt az 1-1. Sajnos két sérülés is volt a meccsen, Szcesny Roma-kapust senki nem bántotta, de leballagott, a barcás Rafinhát viszont felrúgták. Hasonlóan, mint kedden a lábtörött Shawt. Rafinhát is le kellett vinni, de valószínű, hogy az ő sérülése nem annyira súlyos.

Olimpiakosz-Bayern 0-3

Sajnos szurkolóveréssel kezdődött a meccs, és nem is tudni, miért estek neki a görög rendőrök a német drukkereknek. Többeket véresre vertek, néhány embert a mentők vittek el. Ezek után a Bayern a pályán válaszolt, simán nyert, de az első gólról meg kell emlékeznünk: Thomas müller beadása lecsúszott, és a hosszú felsőben kötött ki.

Dinamo Zagreb-Arsenal 2-1

Öngóllal szerzett vezetést a Dinamo, bár szép akció végén pattant be a labda Oxlade-Chamberlaine-ről. Ezzel még nem nyertek volna, csakhogy Giroud-t a 40.-ben második sárgával leküldték. A szünet után fejesből duplázott a Dinamo, Walcott csak szépíteni tudott.

Chelsea-Maccabi Tel Aviv 4-0

Mourinho az igen szerény izraeli csapat ellen megmentette az állását, mivel a bajnokságban ötből három meccset elveszített, muszáj volt nyernie. A 6. percben Hazard büntetőt rontott, kirúgta a stadionból, így a következőt - Willian gólja után - már Oscar lőtte, be. Diego Costa a második félidőben szenzációs volt, Mourinhónak pedig külön öröm, hogy az asszistot az eddig gyengélkedő Cesc Fabregas adta. Ő rúgta a negyediket is, közelről, üres kapuba.

Dinamo Kijev-Porto 2-2

Remek kis meccs volt slusszpoénnal, a hazaiak a 90.-ben egyenlítettek, nem is egyszerű góllal. Az egyik csatár négyméteres lesen állt, a labda felépattant, ment érte, de aztán eszébe jutott, hogy lesen van, szóval inkább hagyta. A bíró megadta a gólt, ami kicsit olyan volt, mint amikor Neymar a brazilok meccsén átverte a védőjét azzal, hogy elengedte a labdát.

Valencia-Zenit 2-3

Valószínűleg ez volt az első BL-kör legjobb meccse, Hulk duplájával elment a Zenit, a második gólja egészen káprázatos volt.

A Valencia a hajrára kiegyenlített, Witsel percek múlva belőtte a győztes orosz gólt.

Gent-Lyon 1-1

A 3 év után visszatérő Lyon vezetett, az újonc belgák egyenlítettek. Az utolsó percben büntetőt kapott Lacazette és a Lyon: a csatár lövését védte a kapus, így maradt az iksz.

A napot még egyszer végigkövetheti, az összes gólt megnézheti, itt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:


    E csoport:
Bayer Leverkusen (német)-BATE Boriszov (fehérorosz) 4-1 (1-1)
gól: Mehmedi (4.), Hakan Calhanoglu (47., 76., a másodikat 11-esből), Hernández (59.), illetve Milunovic (13.)

AS Roma (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-1)
gól: Florenz (31.), illetve Suárez (21.)

    F csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Arsenal (angol) 2-1 (1-0)
gól: Oxlade-Chamberlain (24., öngól), Fernandes (58.), illetve Walcott (79.)
kiállítva: Giroud (Arsenal, 40.)

Olimpiakosz (görög)-Bayern München (német) 0-3 (0-0)
gól: Müller (52., 92., a másodikat 11-esből), Götze (89.)

    G csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-FC Porto (portugál) 2-2 (1-1)
gól: Guszev (20.), Bujalszkij (89.), illetve Aboubakar (23., 81.)

Chelsea (angol) - Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 4-0 (2-0)
gól: Willian (15.), Oscar (45+3.), Diego Costa (58.), Fábregas (78.)

    H csoport:
Valencia (spanyol)-Zenit (orosz) 2-3 (0-2)
gól: Joao Cancelo (55.), André Gomes (73.), illetve Hulk (9., 45.), Witsel (76.)

Gent (belga)-Olympique Lyon 1-1 (0-0)
gól: Milicevic (68.), illetve Jallet (58.)
kiállítva: Dejaegere (Gent, 41.), Foket (Gent, 87.)

Rovatok