Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Rejtély, miért kaptunk ki

2015. október 21., szerda 10:48

Josep Guardiola vezetőedző szerint rejtély, hogy a Bayern München miként szenvedte el első szezonbéli vereségét, hogyan kapott ki 2-0-ra az Arsenal vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Nincs magyarázatom, ez egy rejtély. Remekül játszottunk, sokat támadtunk, megvoltak a lehetőségeink, kontrolláltuk a játékot, mégis kaptunk két gólt. Büszke vagyok a csapatomra, mivel az ellenfél alig jutott át a félpályán

– monda Guardiola, aki arra is utalt, hogy a Bayernnek 68 százalékos volt a labdabirtoklása.

Négy éve először fejezett be Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést szerzett gól nélkül a Bayern München. A bajor klub történetének 111. BL-csoportmeccsét játszotta Londonban, és mindössze 14-edszer fordult elő, hogy nem talált a kapuba. Az előző gól nélküli csoporttalálkozó 2011 decemberében volt, akkor a gyakorlatilag B-csapattal felálló müncheniek szintén 2-0-ra kaptak ki a Manchester City stadionjában. A legutóbbi BL-meccsük pedig idén a Barcelonában 3-0-ra elvesztett elődöntő volt.

Az első gól előtt hatalmasat hibázó kapust, a beívelésnél mellényúló Manuel Neuert sem okolta. „Sosem bíráltam azért senkit, mert rossz döntést hozott a pályán. Most így döntött, ennyi."

„Az első két BL-fordulóban nem a mi szintünkön játszottunk, mert túlságosan a Premier League-re koncentráltunk. De most megmutattuk, hogy mit tudunk. Az elmúlt meccseken legyőztük a Manchester Unitedet, a Watfordot és a Bayern Münchent, mivel egyensúlyba került a támadó- és védőjátékunk" – elemezte a meccset Arsene Wenger.

A francia szakember kifejtette, mivel nyerési kényszerben voltak, a védők is rendszeresen csatlakoztak a támadásokhoz, és ez vezetett az első gólt megelőző helyzethez.

A két csapat két hét múlva ismét összecsap Münchenben, ennek kapcsán Wenger közölte, a továbbjutáshoz ott sem szabad kikapniuk.

Rovatok